Hlavní obsah

Jarolím: S depresí do startu jara nejdeme

Zklamaný z prohry, přesto s optimismem jde do startu jarní části Gambrinus ligy trenér fotbalové Slavie Karel Jarolím. Sešívaní sice prohráli s anglickým Tottenhamem úvodní duel 3. kola Poháru UEFA 1:2, v neděli ale hodlají úspěšně odstartovat boj o udržení vedoucí pozice v nejvyšší české soutěži. „Do zápasu s Budějovicemi nepůjdeme v nějakých depresích. To určitě ne,“ řekl Jarolím.

Článek

Slavia má za sebou úvodní duel po zimní přestávce. Prohrou jste určitě odstartovat nechtěli...

Spokojení být nemůžeme. Určitým hendikepem byla i naše nerozehranost, nastoupili jsme po delší pauze.

Oproti tomu soupeř je rozjetý z anglické soutěže. Sehrálo to roli?

Tottenham je mimořádně těžký protivník, který navíc hraje ve výborné formě. Na začátek jara toho bylo na nás možná až moc. Jsem rád, že jsme dokázali nepříznivý vztah alespoň zkorigovat a vytvořili si nějaké šance.

Jak jste se cítil po druhém inkasovaném gólu?

Nebylo mi dobře po těle, to se musím přiznat.

Co jste hráčům v ten okamžik říkal?

Snažil jsem se je vyburcovat k tomu, aby nedávali soupeři tolik prostoru. Obranná i středová řada byly pořád někde zalezlé a spíš jsme měli tendenci někam ustupovat.

Přes nepříznivý průběh jste nakonec mohli zápas zremizovat. Brabec ale trefil hlavou břevno...

Při troše štěstí to tak být mohlo. Za stavu 0:2 jsme se zbavili nervozity a byli nebezpečnější. Už jsme neměli co ztratit. Při gólu nám pomohl Radek Černý, když neudržel míč. David Střihavka dohrál situaci až do konce a při troše štěstí jsme zápas ještě mohli zremizovat. Soupeř měl samozřejmě také šance.

Jak vidíte šance Slavie na postup? Nebudete se už soustředit na udržení vedení v Gambrinus lize?

První zápas jsme prohráli a odveta bude nesmírně těžká. Teď jsou pro mě zajímavé Budějovice. Pak se začnu zajímat o odvetu v Londýně. Možné je všechno.

Alespoň jste si otestoval formu hráčů před startem ligy. S tím můžete být spokojený nebo ne?

Jsem rád, že máme první soutěžní utkání za sebou. Příprava je přeci jen o něčem jiném. Může to být pro nás výhoda před ligovým utkáním s Budějovicemi. Hrajeme doma a chceme vyhrát.

Reklama

Související témata: