Hlavní obsah

Do Londýna by měli se Slavií odletět i Střihavka a Marek Jarolím

Na palubě speciálu, kterým ve středu odletí fotbalisté Slavie do Londýna k odvetě třetího kola Poháru UEFA proti Tottenhamu Hotspur, by měli být prakticky všichni hráči pražského celku. Včetně Davida Střihavky a Marka Jarolíma, kteří kvůli zranění nedohráli nedělní ligové utkání, v němž vedoucí tým tabulky zdolal na Strahově České Budějovice nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Článek

Právě takový výsledek si přál uhrát s Tottenhamem v prvním duelu kouč Karel Jarolím, ale do Londýna jede Slavia v mnohem horší pozici. Na stadiónu White Hart Line se pokusí smazat manko po domácí prohře 1:2.

Po utkání s Jihočechy byl Jarolím rozladěn zraněním obou hráčů, kteří byli mezi dopsanou trojicí pro Pohár UEFA. "To je hodně nepříjemné," uvedl kouč, ale nyní je již trochu klidnější. Především v případě Střihavky je hodně reálná šance, že bude moci nastoupit. Jeho tvář sice připomíná obličej boxera po vyčerpávajícím boji, ale střelec jediného gólu do sítě Tottenhamu na oko vidí a již se zapojil do tréninku.

Dobrou zprávu měli lékaři i pro Marka Jarolíma. "Dopadlo to nejlépe, jak mohlo. Kotník mám naražený, ale vazy vážně poškozené nejsou. Lékaři mi doporučili klid na několik dnů, nikoliv týdnů," řekl klubovému webu.

Kouč Jarolím se rozhodl vzít k pohárové odvetě prakticky celý kádr. Nepoletí pouze rekonvalescenti Švento a Janda a také Blažek, který po léčbě antibiotiky musí nabírat fyzickou kondici. Z ochozů budou zápas sledovat fotbalisté, kteří se nedostali na pohárovou soupisku, jako Gebre Selassie, Toleski či Abraham. Do Anglie zamíří i Šmicer, který má stále bolesti zad, ale již začal s lehkým tréninkem.

Tottenham měl o víkendu volno, protože ligová soutěž měla přestávku a z Anglického poháru byl tým již vyřazen. Trenér Juande Ramos dal hráčům po pražském utkání až do neděle volno, aby načerpali síly před dvěma nadcházejícími zápasy. Nejprve je čeká čtvrteční odveta se Slavií a především v neděli finále Ligového poháru s Chelsea

Reklama

Související témata: