Hlavní obsah

Jarolím věří v odvážnější výkon Slavie

Jan Cícha (Londýn)Sport.cz

Trenér posledního českého účastníka v letošní pohárové Evropě Karel Jarolím si je vědom, že jeho svěřence nečeká ve čtvrtek lehký zápas. Slavia se po domácí prohře 1:2 pokusí o malý zázrak a zkusí přes favorizovaný Tottenham Hotspur postoupit do dalšího kola Poháru UEFA. „Výsledek z prvního zápasu pasoval do velké role favorita Tottenham. My ale chceme odehrát odvážný zápas,“ hlásá před utkáním lodivod sešívaných.

Článek

Pražané v prvním utkání na Strahově prohráli 1:2, když v prvním poločase na svého soupeře vůbec nestačili. „Branka ve 4. minutě úvodního střetnutí se na našem výkonu hodně podepsala. Druhý poločas byl z naší strany podstatně lepší,“ posteskl si kouč a litoval, že jeho celek nedokázal vyrovnat.

Jarolím si je vědom síly soupeře a ví, že ho nečeká lehký zápas. „Byl bych hrozně rád, kdybychom dokázali navázat na náš druhý poločas v prvním zápase,“ řekl na předzápasové tiskové konferenci. „Musíme hrát agresivně, odvážně a sebevědomě směrem dopředu, nikoli však naivně,“ nabádá své hráče trenér a doplňuje, že důležité bude vyvarovat se chyb a hrát zodpovědně směrem dozadu.

Do Londýna přijel s tím, že dokud bude existovat šance na dobrý výsledek, tak musí jeho celek bojovat. Také má představu o taktice ostrovního celku. „Tottenham bude chtít utkání rychle rozhodnout,“ myslí si a nepředpokládá možné podcenění ze strany Kohoutů.

Postup by se podle něho rovnal obrovskému překvapení. „Dokud ale není zápas dohrán, tak musíme věřit,“ nepřestává věřit a na poslední vystoupení Slavie v Londýně raději nevzpomíná. V říjnu totiž sešívaní prohráli na hřišti Arsenalu 0:7.

Reklama

Související témata: