Hlavní obsah

Odhodlání slávistům před odvetou s Tottenhamem nechybí

LONDÝN

Odhodlání odehrát odvetný zápas 3. kola Poháru UEFA s co nejlepším výsledkem čiší z hráčů pražské Slavie před zápasem v Londýně proti místnímu Tottenhamu Hotspur. Představa Martina Vaniaka je taková, že by tým měl hrát stejně, jako druhý poločas úvodního střetnutí. Podobný názor jako slávistický „čaroděj“ má většina týmu.

Článek

Zopakovat výkon ze druhého poločasu proti Tottenhamu, to si přeje brankář Slavie Martin Vaniak. „Musíme hrát agresivně, o výsledku se rozhoduje na hřišti,“ poznamenává gólman a poukázuje na ofenzivní sílu soupeře. „Hrají typický anglický fotbal. Budou se tlačit dopředu, využívat křídelní prostory a rychlost svých hráčů,“ předvídá.

Útočník David Střihavka si myslí, že pokud tým dokáže delší dobu udržet čisté konto, může Tottenham znejistět. „Kdyby jsme navíc vstřelili branku, zápas by mohl být ještě velice zajímavý,“ nastiňuje možný vývoj utkání Střihavka, který nedělní utkání s Českými Budějovicemi nedohrál kvůli zraněnému oku. „Kdyby jsme nevěřili, že můžeme postoupit, nemuseli bychom sem vůbec letět. Samozřejmě máme respekt, ale chceme Tottenham porazit,“ přeje si zimní posila červenobílých se zkušenostmi z ostrovního fotbalu ze svého působení v Norwichi.

Na utkání se moc těší také Jaroslav Černý, jediný střelec posledního ligového vystoupení sešívaných. „Doufám, že neuděláme ostudu, a že uhrajeme dobrý výsledek,“ přeje si Černý. Je si také vědom faktu, že Slavia nemá v Anglii co ztratit, může jedině získat. „Musíme hrát tak, jako ve druhém poločase prvního zápasu,“ souhlasí se svými spoluhráči.

Reklama

Související témata: