Hlavní obsah

Slávista Černý: Nechceme v Londýně udělat ostudu

Jeden z životních zápasů čeká ve čtvrtek záložníka Slavie Jaroslava Černého. Nová posila sešívaných se těší na atmosféru, kterou zažije na White Hart Lane a doufá, že tým vedený koučem Jarolímem uhraje dobrý výsledek.

Článek

Jak se těšíte na odvetný zápas v Londýně?

Těším se moc. Takový zápas proti takovému týmu a před tolika diváky, doufám, že se mně nerozklepou kolena.

Už jste někdy takový zápas hrál?

Prakticky jen před týdnem, ale v Londýně to bude o něčem jiném. Předtím jsem hrál ještě s Olomoucí proti Sarajevu, ale před 30 tisíci jsem nikdy nehrál, i proto se tak těším. Bude to něco jiného než dva a půl tisíce s Budějovicemi.

S jakými cíli jdete do utkání?

Nemáme co ztratit, můžeme jen získat. Naší výhodou by mohlo být, že nikdo nepočítá s tím, že bychom mohli postoupit. Určitě to bude hrozně těžké, ale doufám, že neuděláme ostudu a uhrajeme dobrý výsledek.

K tomu, abyste postoupili budete muset předvést vynikající výkon, kudy podle vás povede cesta k úspěchu?

Důležité bude, abychom se nebáli. To nám klade trenér na srdce. V prvním poločase domácího zápasu jsme na to doplatili. Kdybychom hráli celé utkání jako druhý poločas, mohli jsme uhrát lepší výsledek a ke čtvrteční odvetě jet veselejší.

Má Slavia vůbec nějakou šanci postoupit?

Bude to obrovsky těžké. Tottenham je jeden z nejlepších anglických týmů, jsme si vědomi jeho síly, jsme si vědomi, že londýnský celek je favorit.

Sledoval jste utkání Slavie na Arsenalu?

Viděl jsem to v televizi a doufám, že se něco takového nebude ve čtvrtek opakovat. Bylo to těžké, Slavia dostala rychlého góla, navíc na co hráči Arsenalu šáhli, to skončilo v síti...

S kým jste si na Strahově vyměnil dres a jaký „úlovek“ byste chtěl ve čtvrtek po utkání?

Na Strahově jsem měnil s Lennonem. Pokud to vyjde tak bych rád Berbatova nebo Keana.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články