Hlavní obsah

Útočník Slavie Střihavka: Pro kluky jsem byl boxer Kličko

Fotbalisty Slavie čeká ve čtvrtek na stadiónu White Hart Lane možná poslední vystoupení v pohárové Evropě. Pokud sešívaní nevstřelí na hřišti anglického Tottenhamu alespoň dvě branky, budou po prohře 1:2 v prvním zápase z Poháru UEFA venku. Jedním z ofenzívních borců, na které bude trenér Jarolím spoléhat je David Střihavka. Ten vyrazil do Anglie, kde ještě nedávno působil, ozdoben boxerským monoklem, který utržil v posledním ligovém utkání.

Článek

Může Slavia v Poháru UEFA ještě něco ukázat?

Postup by se rovnal obrovskému překvapení, ale chceme v Londýně sehrát důstojnou roli. Kdyby se nám při troše štěstí podařilo dát první gól, ještě by to mohlo být zajímavé.

Nemůže vás Tottenham pod dojmem výhry z Prahy podcenit?

To těžko. Hrají doma, vlítnou na nás od první minuty a budou chtít zápas rozhodnout co nejdříve. My se musíme pokusit ten úvodní tlak ustát, aby nedošlo k nějakému fiasku.

Spurs hrají v neděli finále Carling cupu. Bude trenér Ramos proti vám některé opory šetřit?

To nedokážu odhadnout. V Anglii se hraje skoro celoročně každý třetí den, takže jsou na permanentní zátěž zvyklí.

V Praze jste dal jediný gól Slavie. Dá se obrana soupeře přelstít?

Ve druhé půli prvního zápasu jsme se přesvědčili, že se s nimi hrát dá. Když dostali gól, dost znervózněli. Už to nebylo tak suverénní.

Na podzim jste působil v anglickém Norwichi. Těšil jste se zpátky na ostrovy?

Spíš se těším na zápas před vyprodaným stadiónem, bude to krásný zážitek. V Norwichi mi zůstalo pár známých, ale od příchodu do Slavie jsem se s nimi neviděl, nebyl čas. Třeba někdo dorazí ve čtvrtek.

Na hrotu zřejmě nastoupíte osamocen. Nemáte strach, že dostanete další ránu do oteklého oka z ligového duelu s Budějovicemi?

To je fotbal, běžný šrám. Ke sportu i tyhle věci patří. Nebude s tím žádný problém, rozhodně se nebojím. To by musela být obrovská smůla, abych dostal podruhé do toho samého místa.

Co vám říkali spoluhráči?

V kabině pár srandiček proběhlo. Lítaly tam hlášky typu Pěsti ve tmě, boxer Kličko a tak. Hlavně se činil náš kapitán Eda Brabec, ten na nikom nenechá nit suchou...

Reklama

Související témata: