Hlavní obsah

Kouč Slavie Jarolím byl na svůj tým hrdý

Jan Cícha (Londýn)Sport.cz

Trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím byl po remíze 1:1 ve třetím kole Poháru UEFA proti Tottenhamu Hotspur zklamaný z toho, že jeho celek nedotáhl zápas alespoň do prodloužení, ačkoli na to příležitosti měl. „Chtěli jsme hrát odvážněji a to se nám také povedlo. Bohužel nám chyběl vítězný gól,“ řekl kouč po čtvrtečním zápase.

Článek

„Utkání jsme opět nezačali dobře. Rychle jsme pustili soupeře do vedení poté, co jsme nebyli dostatečně agresivní. Na odražený míč jsme mohli jít rychleji a nenechat O´Haru tak snadno vystřelit,“ popsal důležitý moment ze 7. minuty kouč sešívaných.

Náznaky dobrých situací podle Jarolíma přinesla již první půle. „Například střelu Černého Robinson jen tak tak vyrazil. Možná, že jsme v tom okamžiku mohli být důraznější,“ řekl po utkání.

Druhý poločas hrála Slavia na dva útočníky

Do druhého poločasu poslal Jarolím na hrot ke Střihavkovi Ivanu, a posílil tak ofenzívu Slavie. „Nic jiného nám ani nezbývalo,“ poznamenal. Úspěch se dostavil po pěti minutách, když se trefil Matej Krajčík. „Po vyrovnávací brance jsme soupeře zatlačili a vytvořili jsme si dost střeleckých příležitostí, abychom rozhodli zápas ve svůj prospěch,“ doplnil.

Podle trenéra pražského klubu viděli diváci ve druhém dějství agresivní a kompaktní Slavii hrající jako jeden tým. Jediné co ho mrzelo byl fakt, že zápas nedotáhli jeho svěřenci alespoň do prodloužení. Jako důvody neúspěchu uvedl nerozehranost, smůlu a přílišný respekt během úvodu zápasů.

„Byl bych zvědavý, co by se s Tottenhamem stalo, kdybychom vstřelili gól na 2:1. Svým způsobem jsem na svůj tým hrdý,“ řekl a pokračoval. „Teď už se musíme soustředit pouze na ligu,“ poukázal na skutečnost, že Slavia už vypadla i v domácím poháru. Další utkání čeká vršovický klub v pondělí v Brně, kde nastoupí proti místnímu 1.FC.

Reklama

Související témata: