Hlavní obsah

Fotbalová Slavia se s Evropou rozloučila důstojně

LONDÝN

Fotbalisté Slavie Praha mají za sebou poslední letošní vystoupení v pohárové Evropě. Za výkon z odvetného utkání na půdě anglického Tottenhamu Hotspur se však v žádném případě nemusí stydět. Londýnský celek během druhého poločasu dokonce přitlačili před šestnáctku, na více jak remízu 1:1 to bohužel nestačilo, i když šance za vedoucí gól sešívaní měli.

Článek

Úvod zápasu Pražanům opět nevyšel, ačkoli je právě na začátek utkání trenéři připravovali. O´Hara vstřelil branku již v sedmé minutě a záměr domácího celku rozhodnout co nejdříve začal nabývat konkrétních obrysů. Po půlhodině hry však slávisté hru vyrovnali a začali se tlačit před branku Paula Robinsona, který nahradil Radka Černého v sestavě Kohoutů.

Úsilí českého týmu se po přestávce ještě zvýšilo, v 50. minutě navíc přišel vyrovnávací gól, který hráče ještě více povzbudil. Sešívaní Tottenham v mnoha směrech přehrávali. Byli agresivnější při napadání, důraznější v soubojích a v rychlosti svého soupeře také předčili. Fanoušci domácích najednou nevěděli, co se s jejich týmem děje. Podobně na tom byl také kouč Spurs Juande Ramos, který musel ve druhém poločase nasadit opory týmu, které původně šetřil na nedělní finále Ligového poháru proti Chelsea.

Trenér Slavie Karel Jarolím měl po utkání smíšené pocity. Byl zklamaný, že se jeho týmu nepodařilo dovést zápas alespoň do prodloužení, na druhé straně však byl na své svěřence za předvedený výkon hrdý. Na tiskové konferenci mimo jiné řekl, že viděl mnoho zápasů londýnského celku, ale že žádný soupeř nedostal Spurs pod takový tlak jako právě Slavia.

Sešívaní tak získali za remízu alespoň bod do klubového koeficientu, který by mohl být velmi důležitý v příštím roce pro nasazení do losování pohárové Evropy.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen