Hlavní obsah

Jarolím bude v Poháru UEFA bojovat s Leverkusenem i Rudi Völlerem

HAMBURK/PRAHA

Český reprezentační záložník David Jarolím nejprve obdržel před nedělním utkáním bundesligy kytici za dvoustý start v soutěži, poté pomohl svému Hamburku k vítězným vavřínům proti Frankfurtu. Jeho celek se po výsledku 4:1 radoval z postupu na třetí příčku tabulky před Leverkusen. Náladu Jarolímovi kazí jen slovní výpady ze strany sportovního manažera Leverkusenu Rudiho Völlera. Oba celky navíc ve čtvrtek čeká vzájemný duel v osmifinále Poháru UEFA.

Článek

Syn slávistického lodivoda Karla obdržel za svůj výkon v duelu proti Feninově Frankfurtu od prestižního magazínu Kicker průměrnou známku tři. Předtím se dokonce dvakrát za sebou objevil v sestavě kola. Nejprve po svém galapředstavení proti Bochumi, kdy dokázal dvakrát překonat krajana Jana Laštůvku v hostující brance, v dalším zápase pomohl přihrávkou na jediný gól svého týmu k remíze s vedoucím Bayernem. Český záložník byl nejlépe hodnoceným hráčem bundesligového podzimu, v neděli navíc pokořil hranici dvou set startů v prestižní soutěži.

Minulou středu sice Jarolím odehrál 66 minut při nepovedeném čtvrtfinále Německého poháru, v němž Hamburk vypadl po prodloužení s Wolfsburgem, v neděli si ale on i celý tým spravil chuť vysokým ligovým vítězstvím. To posunulo tým HSV na třetí místo bundesligy před Leverkusen, který překvapivě prohrál 0:2 v Bochumi. Obě mužstva spolu nesoupeří pouze v německé nejvyšší soutěži, ve čtvrtek je také čeká první vzájemný duel v osmifinále Poháru UEFA.

Jarolím podle Völlera filmuje 

Olej do ohně přilil před již tak vyhecovaným zápasem legendární německý fotbalista a současný sportovní manažer Leverkusenu Rudi Völler. Minulý týden totiž obvinil Jarolíma z toho, že přihrává své pády po soubojích se soupeři. „Každý klub má svého Jarolíma,“ řekl na adresu českého záložníka vítěz mistrovství světa z roku 1990 v Itálii.

„Taková prohlášení jsou katastrofální,“ uvedl v bezprostřední reakci na kritická slova hráč Hamburku. Po nedělním vítězství nad Frankfurtem už Jarolím komentoval celou kauzu s větším klidem: „Není správné, když někdo na jeho pozici útočí na jiné kluby. Respektuji ho jako legendu německého fotbalu, o to víc takové věci člověka bolí.“ Přesvědčit Völlera o svých kvalitách bude moci v dvojzápase osmifinále Poháru UEFA.

Hamburk si ve třetím kole poradil s podzimním přemožitelem pražské Sparty v základní skupině FC Curych. Švýcaři jeli k odvetě po domácí porážce 1:3, na níž se Jarolím podílel přesnou trefou a v odvetě jim tak už nebyla nic platná bezbranková remíza. Příběh Leverkusenu byl proti Galatasarayi obrácený. V Turecku hrál bundesligový celek bez branek, doma pak svého soupeře rozstřílel 5:1.

Na začátku února spolu německé celky remizovaly v rámci 19. kola nejvyšší soutěže 1:1. Ve čtvrtek si od 21:05 svůj souboj v BayAréně zopakují v rámci druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Reklama

Související témata: