Hlavní obsah

Postup do čtvrtfinále Poháru UEFA slaví Rangers a Sporting

BRÉMY/LISABON

Fotbalisté Werderu Brémy nedokázali využít domácího prostředí k postupu do čtvrtfinále Poháru UEFA. I když tým Glasgow Rangers tlačili celý zápas, po gólu Diega vyhráli čtvrteční odvetu jen 1:0. Z postupu do další části se tak po domácí výhře 2:0 raduje skotský tým. Postup si na domácím hřišti pohlídal Sporting Lisabon, který po remíze 1:1 v Boltonu porazil anglický celek 1:0.

Článek

Za postupem se Brémy hnaly již od počátku utkání. Skotského soupeře tlačily a v první dvacetiminutovce jej téměř nepustily na svou polovinu. Naopak to byli fotbalisté Brém, kteří často zaměstnávali McGregora v brance Glasgow Rangers.

Za zmínku stojí pokus Jensena, proti jehož střele z pokutového území se hostující brankář hodně zapotil. Byl to opět brankář Rangers, který ve 27. minutě promáchl centrovaný míč do vápna a měl obrovské štěstí, že hlavička důrazného Huga Almeidy neskončila za jeho zády. V nastavení se první půle se v zajímavé šanci objevil domácí Naldo, dlouhý centr ovšem pravačkou neusměrnil podle svých představ.

Fanoušky na Weserstadionu rozradostnil brazilský záložník Diego v 58. minutě. První gól utkání z levačky fotbalisty Brém byl vyústěním velkého tlaku, který si Werder na domácí půdě proti svému soupeři dokázal vypracovat. Domácí fotbalisté po vstřelené brance doslova bušili do svého soupeře, aktivní Jensen a Diego se svými pokusy ovšem uspět nedokázali.

V 85. minutě vytvořili hráči Brém svým fanouškům další infarktový okamžik. Velký tlak dokázali domácí zúročit v akci, v níž se domácí Sanogo objevil před osamoceným McGregorem. Jeho pokus vyrazil brankář skotského týmu bohužel pro domácí jen na břevno.

Izmajlov byl blízko ke gólu 

V portugalském Lisabonu karty tak jednoznačně rozdány nebyly. Domácí Sporting si sice z prvního utkání z Boltonu přivezl povzbudivou remízu 1:1, v odvetném utkání ovšem hosté z Anglie dokázali Sporting v úvodu utkání hodně potrápit.

Ani portugalský celek ale se svými útoky nezůstával pozadu. Ve 31. minutě to byl domácí Izmajlov, který byl po prodlouženém centru do malého vápna velmi blízko ke skórování, jeho střela ovšem cestu mezi tři tyče brankáře Al-Habsiho nenašla.

Fotbalisté Sportingu svého soupeře před koncem prvního poločasu zavřeli na své polovině a vytvářeli si gólové příležitosti. Romagnoli se prodral do pokutového území Boltonu a jeho střele už moc nechybělo, aby otevřela skóre zápasu. Domácí se tak radovali až v 85. minutě, záložník Sportingu Pereirinha překonal Al-Habsiho střelou z levé nohy do růžku branky.

Poháru UEFA osmifinálová odveta:
Werder Brémy - Glasgow Rangers 1:0
Branka: 58. Diego. První zápas 0:2, postupuje Glasgow Rangers.
Sporting Lisabon - Bolton 1:0
Branka: 85. Pereirinha. První zápas 1:1, postupuje Sporting Lisabon.

Reklama

Související témata: