Hlavní obsah

Šírlův Zenit má postup v Poháru UEFA téměř jistý, Ujfalušiho čeká tuhý boj

Téměř jistý postup do semifinále Poháru UEFA má po prvním čtvrtfinále zajištěný Zenit Petrohrad, který před týdnem vyhrál vysoko na půdě Leverkusenu 4:1. V odvetě v Rusku by v domácím dresu neměl chybět Radek Šírl. Blamáži v podobě vyřazení se chce vyhnout Bayern Mnichov, který na vlastním hřišti jen remizoval s Getafe 1:1.

Článek

Fiorentina s Tomášem Ujfalušim musí pro postup na hřišti PSV Eindhoven skórovat. Sporting Lisabon přivítá po bezbrankové remíze Glasgow Rangers.

Šírluv Zenit si před týdnem vypracoval tak luxusní náskok, že si může na domácím hřišti s Leverkusenem dovolit prohrát dokonce 0:3. Pro Zenit bude odvetné utkání v pořadí již padesátým v Poháru UEFA. Na žlutou kartu si vedle bývalého obránce pražských Bohemians budou muset dávat pozor i ruští reprezentanti Aršavin a Pogrebňjak. Ten je společně s Lucou Tonim z Bayernu Mnichov s osmi brankami nejlepším střelcem soutěže.

Fiorentina, za kterou by měl nastoupit český reprezentant Tomáš Ujfaluši, před týdnem remizovala na vlastním hřišti s PSV Eindhoven 1:1 a nyní k postupu potřebuje v Eindhovenu minimálně jednou skórovat. Nejlepším střelcem Fiorentiny v dosavadním ročníku Poháru UEFA je Rumun Adrian Mutu, který se trefil celkem čtyřikrát. Za ním je se třemi úspěšnými zásahy veterán Christian Vieri.

PSV Eindhoven se s italským mužstvem v tomto ročníku již potkal, v základní skupině Ligy mistrů byl ovšem v obou utkáních na Inter Milán krátký. Na San Siru prohrál 0:2, na vlastním hřišti 0:1. Trojice hráčů Fiorentiny je v karetním ohrožení, pozor si bude vedle Ujfalušiho muset dát také Montolivio a Marco Donadel.

Největší překvapení prvních zápasů čtvrtfinále je vedle vysoké výhry Zenitu také remíza nováčka soutěže Getafe, které před týdnem remizovalo v mnichovské Allianz Aréně s tamním Bayernem 1:1. Španělský klub je vedle petrohradského Zenitu v této části soutěže jediným týmem, který se nepyšní vítězstvím v některém z evropských pohárů. Na hřišti Getafe už v tomto ročník padl nejen Anderlecht a portugalská Benfika, ale také londýnský Tottenham. Trenér domácích by se vůbec nezlobil, kdyby se na tento seznam zapsal také právě Bayern.

Sporting s Rangers v otevřeném duelu

Mnichovský velkoklub se ve své historii střetl se španělskými mužstvy již 34krát, přičemž si drží kladnou bilanci 17 vyhraných zápasů, devíti remíz a osmi proher. Na španělské půdě se mu už ovšem tak dobře nedaří. Z patnácti zápasů vyhrál jen čtyři, připsal si tři remízy a prohrál osmkrát.

Utkání mezi Sportingem a Glasgow Rangers je pro oba týmy otevřený, jelikož v prvním vzájemném zápasu se oba týmy rozešly po bezbrankové remíze. Rangers už v této sezóně jeden triumf slavili, když po remíze 2:2 ve finále proti Dundee United FC slavili po penaltách titul ve Skotském ligovém poháru.

Reklama

Související témata: