Hlavní obsah

Ujfaluši: Je hanba, že naše pouť Pohárem UEFA skončila takhle

FLORENCIE/PRAHA

Český obránce Tomáš Ujfaluši ve čtvrtek vedl s kapitánskou páskou tým Fiorentiny v odvetě semifinále Poháru UEFA proti Glasgow Rangers. Fialky nedokázaly, stejně jako soupeř, za více než 210 minut hry v obou duelech vstřelit gól, při penaltách pak měli více štěstí Skotové. Český reprezentant má ale jasno: „V obou zápasech jsme byli lepší. Je hanba, že naše pouť skončila takhle.“

Článek

Ve čtvrteční odvetě na stadiónu Artemio Franchi drtili domácí svého soupeře skoro celou základní hrací dobu, v prodloužení svůj tlak ještě vystupňovali. Nedokázali však využít ani vyloučení hostujícího Cousina po druhé žluté ve 109. minutě, jejich naděje na zisk trofeje pak definitivně pohřbily pokutové kopy. „Jsme sice zklamaní z výsledku, zároveň ale víme, že jsme do toho v obou zápasech dali všechno,“ sklonil se před svým týmem čtvrteční kapitán Ujfaluši.

Skórovat se jeho mužstvu, stejně jako soupeři, ze hry nepodařilo ve dvou vzájemných zápasech, z nichž ten druhý byl navíc delší o třicetiminutové prodloužení. Dohromady tedy diváci neviděli gól více než 210 minut fotbalového klání. „Hráli jsme skvěle ve všech ohledech, jen jsme nedokázali dostat míč do sítě,“ litoval po zápase 66-ti násobný český reprezentant na stránkách goal.com.

V odvetě byl hodně aktivní kokainový hříšník Mutu. Rumunský útočník, stejně jako střídající Vieri, ale klíč ke gólové radosti nenašel. Vyhaslá italská hvězda pak navíc selhala, stejně jako spoluhráč Liverani, i v penaltovém rozstřelu. „V obou zápasech jsme byli lepší, je hanba, že naše pouť skončila takhle,“ uvedl rozmrzelý Ujfaluši.

Pokutové kopy přitom v letošním ročníku Poháru UEFA pomohly Fialkám již dvakrát. Nejprve k postupu do základních skupin, když v 1. kole uspěly proti nizozemskému Groningenu, poté penalty rozhodly ve prospěch italského týmu osmifinálovou bitvu s anglickým Evertonem.

O budoucnosti až v létě

Domácím hrdinou se mohl stát i Ujfaluši, který se v 63. minutě bez přípravy opřel do centru z rohového kopu, jeho krásná rána ale přeletěla břevno. Třicetiletému reprezentantovi končí ve Florencii smlouva, zájem o něj již delší dobu projevují přední evropské kluby, on sám chce ale svou budoucnost řešit až v létě. Nejprve jej čekají bitvy s českou reprezentací na kontinentálním šampionátu v Rakousku a Švýcarsku, který začíná 7. června.

O tom, zda zůstane v současném působišti, by mohl rozhodnout ligový boj Fiorentiny o příčku zajišťující Ligu mistrů pro příští sezónu. Tři kola před koncem jsou Fialky na čtvrtém místě, které znamená postup do předkola nejprestižnější klubové soutěže. Na pátý AC Milán mají ale náskok pouhých dvou bodů. O víkendu je čeká duel na hřišti sestupem ohroženého Cagliari, rossoneri oproti tomu čeká náročné městské derby s lídrem soutěže Interem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články