Hlavní obsah

Imaginární zápas v boji s pandemií uspořádá také Olomouc

Imaginární fotbalový zápas na podporu boje proti pandemii nového koronaviru uspořádá i Sigma Olomouc. Fanoušci si ode dneška mohu kupovat vstupenky na fiktivní utkání s Realem Madrid, s nímž Hanáci před 28 lety remizovali doma 1:1. Výtěžek půjde do Fakultní nemocnice Olomouc na nákup ochranných pomůcek proti nemoci Covid-19.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Trenér fotbalového Realu Madrid Zinedine Zidane má o čem přemýšlet.

Článek

Sigma vyzvala fanoušky, aby se pokusili přiblížit tehdejší rekordní návštěvě 14 213 diváků. Příznivci si mohou virtuální vstupenku kupovat v síti Ticketportal celý měsíc, tedy až do 30. dubna, jednotná cena je 100 korun. Zapojit se mohou i firmy a organizace, počet lístků není omezen. V případě firem je však nutné kontaktovat mailem marketingového manažera Sigmy Davida Hollyho.

Fanoušci vedle dobové vstupenky obdrží také slevu padesát procent na lístek na filmový dokument k 100 letům vzniku klubu. "Sigma v utkání s Realem podala srdnatý výkon a s favoritem remizovala 1:1. Se stejnou vervou, s jakou hráči utkání odehráli, teď chceme pomoci. V této složité době musíme táhnout za jeden provaz," uvedla Sigma na webu. "Už mockrát jsme ukázali, že to umíme! Jdete do toho s námi?"

V Česku půjde už o třetí imaginární zápas v době koronavirové krize, jehož výtěžek bude věnován nemocnicím. Zbrojovka Brno bude fiktivně vzpomínat na utkání se Slavií, které v říjnu 1996 sledovalo 44 120 diváků, což je dodnes rekordní návštěva v české lize. Imaginární podještědské derby pak uspořádají Jablonec s Libercem.

Reklama

Související témata: