Hlavní obsah

Pohár UEFA mezi WIT Tbilisi a Austrií se bude hrát v Turecku

NYON

Do Turecka přeložila Evropská fotbalová unie zápas 2. předkola Poháru UEFA mezi WIT Tbilisi a Austrií Vídeň. Přikročila k tomu kvůli válce v Gruzii, která bojuje s Ruskem o Jižní Osetii. Ze stejného důvodu by mohlo být změněno i dějiště zářijové kvalifikačního utkání o mistrovství světa mezi Gruzií a Irskem.

Článek

UEFA o přeložení pohárového zápasu rozhodla již o víkendu s tím, že má Tbilisi nahlásit nové místo konání do nedělního večera. Náhradní variantu nakonec vybrala sama UEFA, která za pořadatelské místo vybrala město Rize na severovýchodě Turecka, kde působí fotbalový celek Rizespor. Dalšími možnostmi byly arménský Abovjan a ázerbájdžánská metropole Baku. Původní začátek zápasu 17:30 středoevropského letního času se nemění.

Válečný konflikt v Gruzii může mít vliv i na evropskou kvalifikaci o mistrovství světa. Irská asociace na dnešním výjimečném zasedání rozhodla o tom, že vedení FIFA požádá o to, aby se zářijové kvalifikační utkání sehrálo mimo Gruzii.

"Rozhodli jsme se kontaktovat FIFA a požádat o změnu místa konání," řekl agentuře Reuters předseda asociace John Delaney. "Situace v Gruzii nám dělá starosti. Bezpečí našich hráčů a fanoušků musí být naší prioritou. Budeme celou situaci monitorovat a řešit to s FIFA, UEFA a gruzínským svazem," dodal.

Reklama

Související témata: