Hlavní obsah

Letos budeme mít navrch my, věří český kouč ve službách Žiliny Vrba

Zdeněk PavlisSport.cz

Pohárový soupeř Liberce má formu jako hrom. Ve slovenské lize Žilina neztratila během čtyř kol ani bod, přičemž poslední soupeře Prešov a Nitru vyprovodila s pětigólovým přídělem, přes Dinamo Minsk do dalšího kvalifikačního předkola Poháru UEFA rovněž postoupila. „Proto si i na Liberec věříme,“ nechal se před čtvrtečním prvním zápasem slyšet pro Sport.cz český trenér ve službách Žiliny Pavel Vrba.

Článek

Po loňské druhé příčce jste do nové sezóny odstartoval se Žilinou přímo famózně. Čtyři výhry ve čtyřech zápasech mluví za vše, takže v klubu vládne asi velká spokojenost...

Pochopitelně, i když ligové výsledky bereme s jistou rezervou. Ze čtyř utkání jsme totiž hráli tři doma, takže bylo povinností vyhrát. Tři body importované z trávníku mistrovské Petržalky ale obrovskou cenu mají a mužstvo povzbudily.

Postup přes Dinamo Minsk v předchozím kvalifikačním kole Poháru UEFA mu ale určitě také pomohl, i když se nerodil vůbec lehce.

Běloruský fotbal šel v poslední době ohromně nahoru, o čemž jsme se v konfrontaci s Minskem sami přesvědčili a což ostatně dokázal i Borisov, který v kvalifikaci Ligy mistrů vyřadil Anderlecht. Takže je samozřejmé, že postup přes minské Dinamo představoval pro mé svěřence silnou injekci, která by měla účinkovat i proti Liberci.

To si na český tým tolik věříte? Vždyť loni jste v kvalifikačním předkole Ligy mistrů vypadli se Slavií a po letošním losu byste spíše mohli mluvit o českém prokletí.

Ale mě vůbec nevadí, že nás los svedl zase dohromady s českým týmem, protože jde o pokračování zajímavé konfrontace slovenského a českého fotbalu. Loni jsme sehráli se Slavií vyrovnanou partii, kterou nakonec musel rozhodnout až penaltový rozstřel. Pražanům vyšel a nastartoval jejich fantastickou sezónu završenou ziskem titulu. Moc jsem jim úspěchy přál.

Teď ale určitě chystáte pomstu, kterou by měl v boji o postup v Poháru UEFA odnést Liberec. Jste na Severočechy hodně nažhavení?

Samozřejmě že dál chceme, i když před prvním čtvrtečním zápasem pod Ještědem vidím šance padesát na padesát. Kdo toho předvede víc a bude mít štěstí, ten půjde dál. A my uděláme pro postup všechno.

Na Liberec jste se byl podívat v neděli v Brně, kde Škorpilův tým prohrál hladce 1:4. Proto si tolik věříte?

Z brněnského střetnutí se přílišné závěry vyvozovat nedají, takže budu spíše vycházet z úvodního zápasu Škorpilova mužstva proti Slavii. Tam zahrálo výborně a skalp mistr získalo zaslouženě, i když i s trochou štěstí. Každopádně ale Liberec potvrdil, že má hodně zajímavé mužstvo, v němž jsou zkušenosti Holeňáka, Janů či Nezmara optimálně skloubeny s hrou a elánem nadějných mladíků Dočkala, Frejlacha nebo Keriče. Nebudeme to mít se Severočechy ani trochu snadné, ale věřím, že po loňském postupu Slavie budeme mít tentokrát v česko - slovenské konfrontaci navrch my.

Reklama

Související témata: