Hlavní obsah

Zlámal: Dvakrát inkasovat je moc

Takhle si vlastní premiéru v evropských pohárech liberecký gólman Zdeněk Zlámal nepředstavoval. Ve čtvrtečním utkání 2. předkola Poháru UEFA proti Žilině dvakrát kapituloval a společně se svými spoluhráči musel spolknout hořkou pilulku v podobě domácí ztráty. „Zatím je to jen poločas, ale dostat doma dva góly, to by se stávat nemělo. Naše hra byla velice špatná,“ krčil po utkání rameny liberecký brankář.

Článek

Mohl oběma střelám zabránit? „Těžko říci. Při té první to Adauto trefil opravdu parádně. Míč při druhém gólu trošku tečoval Míra Holeňák a už jsem na balón nedosáhl. Ale celkově mě mrzí ten výsledek. Přitom jsem se na zápas velmi těšil a chtěl jsem si ho užít. Dopadlo to hůř, než jsme si před utkáním dokázali připustit,“ vykládal Zlámal.

Kde se stala chyba? „Žilina dává v domácí lize hodně gólů, ale nikdo ji ještě pořádně nepřitlačil. Věřili jsme, že ji dostaneme pod tlak, jenže nic z toho nebylo,“ dodal liberecký brankář.

Stejně jako Zlámal prožíval debut v pohárové Evropě záložník Bořek Dočkal. „Hosté měli ze začátku hodně sil. Dobře k nám přistupovali a za stavu 2:0 hráli pořád dopředu, v tom byla jejich přednost. Žilina je ofenzivní tým a je ve výhodě. Ale pořád je lepší prohrát 1:2, než o dva góly. Je nám jasné, že v Žilině musíme dát minimálně dvě branky,“ shrnul poznatky z první bitvy.

Reklama

Související témata: