Hlavní obsah

Šimák opět zářil, ale radost mu zkazila inkasovaná branka

PRAHA

Český fotbalista Jan Šimák předvedl ve druhém předkole Poháru UEFA další ze svých podařených vystoupení v dresu Stuttgartu, ale jen těsná domácí výhra 2:1 nad maďarským Györem mu zkazila radost. Litoval hlavně inkasované branky.

Článek

Český záložník znovu patřil mezi klíčové muže německého týmu. Na jednu z branek přihrál a sám pak zahodil několik dobrých šancí, což ho po zápase hodně mrzelo. "Určitě jsme měli dát více branek, šance na to každopádně byly. Soupeř však v deseti lidech zalezl před šestnáctkou a bylo strašně těžké proniknout skrz jeho zahuštěnou obranu," prohlásil Šimák.

Ve čtvrtek opět potvrdil, že po letním příchodu do Stuttgartu zažívá dobré časy. Agentura SID ho vyhlásila nejlepším hráčem utkání, ale Šimák spokojeností zrovna nezářil. "Byli jsme doma velikým favoritem. Výsledek 2:0 by byl do odvety dobrý, ale inkasovaného gólu je škoda. Nyní chceme vyhrát i v odvetě. Musíme zůstat kompaktní a lépe využívat naše šance," doplnil český středopolař.

Rozpačité pocity neskrýval ani Šimákův trenér Armin Veh. "Dneska toho nemusím moc říkat. Zápas mě nepotěšil, přestože jsme začali dobře a brzy vedli 2:0. Jenže pak jsme pozvali Györ zpátky do hry. Ve druhé půli jsme už těžko zakončovali naše šance. Chyběla mi potřebná agresivita, s hrou a výsledkem nejsem spokojen," podotkl kouč Stuttgartu.

Výraznou českou stopu nesl také zápas litevské Süduvy proti Salcburku. V dresu hostů se blýskl povedeným výkonem Patrik Ježek, ovšem hlavním strůjcem výhry 4:1 se stal jeho spoluhráč Marc Janko. Útočník, jehož ve své nominaci opomněl nový kouč rakouské reprezentace Karel Brückner, ve čtvrtek v krátkém sledu proměnil dvě penalty. "Přitom jsem se v zápase dlouho hledal. Ty dva góly jsou pro mě velmi důležité, opět mi dodají sebevědomí," pochvaloval si Janko.

Drobný se podílel na výhře Herthy Berlín

Vítězství slavilo i duo českých brankářů. Zatímco Jaroslav Drobný se podílel na výhře Herthy Berlín v Lublani přímo na hřišti, Martin Raška sledoval senzační triumf svého Midtjyllandu na půdě Manchesteru City jen z lavičky.

Radost si však rozhodně zkazit nenechal a společně s kolegy z týmy v kabině naplno rozjeli pozápasové oslavy. "Je to senzační a neuvěřitelné. Získali jsme skalp nesmírně silného soupeře," rozplýval se po vítězství 1:0 hostující kouč Thomas Thomasberg, který s Midtjyllandem výborně zvládl i vstup do dánské ligy.

Naopak domácí trenér Mark Hughes musel před víkendovým startem Premier League spolknout hodně hořkou pilulku. "Hlavně v prvním poločase jsme udělali strašné množství nevynucených chyb. Možná, že jsme za soupeřem trochu zaostávali v zápasovém zatížení, ale to nemůže být omluva. Soupeř byl výborný, měl skvěle zvládnutou hru na brejky a zaslouženě vyhrál," podotkl Hughes.

Věřil, že čtvrteční kolaps na jeho týmu nezanechá stopy před nedělním duelem na půdě Aston Villy. "Před víkendovým zápasem potřebujeme přidat na rychlosti. Doufám, že utkání v Pohár UEFA nám pomohlo zjistit, kde momentálně jsme a co ještě potřebujeme vylepšit," dodal.

Reklama

Související témata: