Hlavní obsah

Austria se po duelu v Poháru UEFA rozdělí o výdělek s Gruzínci

VÍDEŇ

Třebaže fotbalisté WIT Tbilisi nemohli kvůli odložení jejich domácího kvalifikačního zápasu v Poháru UEFA počítat s žádnými příjmy, úplně škodní nebudou. Austria Vídeň, která bude z rozhodnutí UEFA hostit ve čtvrtek jediný a rozhodující vzájemný duel o postup do prvního kola, se rozhodla o svůj výdělek podělit s gruzínskými hosty rovným dílem.

Článek

Gruzínský celek obdrží od svých hostitelů polovinu z čistého zisku z prodeje televizních práv, reklamních ploch na stadionu a vstupenek. Podle odhadu rakouského klubu může soupeř počítat s částkou zhruba 30 000 eur.

V Gruzii se před dvěma týdny hrát nemohlo kvůli válečnému konfliktu Gruzie s Ruskem o Jižní Osetii. První vzájemný zápas byl původně přeložen do Turecka, ale UEFA nakonec rozhodla utkání zcela zrušit, jelikož nebylo zaručeno bezpečné vycestování fotbalových vicemistrů Gruzie ze země.

Čtvrteční zápas se bude hrát bez pravidla o vstřeleném gólu na cizím hřišti a při nerozhodném výsledku rozhodne prodloužení případně penalty. Gruzínský celek už je v Rakousku a výpravu tvoří jen 18 hráčů a sedm funkcionářů.

"Tak malou skupinu jsme v evropském poháru ještě nezažili. Obvykle dorazí celé klubové prezidium, další osoby VIP a fanoušci," řekl agentuře APA mluvčí Austrie Christoph Pflug s tím, že vídeňský klub cestuje ve větším počtu osob i na ligová utkání.

Reklama