Hlavní obsah

Škorpil výhodu hráče navíc zpochybňoval, Vrba si přeje schůdného soupeře

ŽILINA

Fotbalový Liberec se ve čtvrtečním odvetném utkání 2. předkola Poháru UEFA na půdě Žiliny sice hodně snažil, nakonec ovšem prohrál jako před čtrnácti dny na svém hřišti 1:2. „Doma jsme si na prohru zadělali sami, nyní jsme nebyli schopni trefit bránu,“ lamentoval po vyřazení liberecký kouč Ladislav Škorpil. Jeho protějšek na lavičce slovenského celku Pavel Vrba přiznal, že při náporu hostů v první půli neprožíval u postranní čáry příjemné chvíle.

Článek

Severočeši měli častěji míč na kopačkách, byli aktivnější. První poločas na stadiónu Pod Dubňom svěřenci trenéra Ladislava Škorpila hře jasně dominovali. Ve chvíli, kdy se domácím nic nedařilo a fanoušci svou nevoli dávali najevo hlasitým pískáním, měl přijít nástup fotbalistů Liberce.

Bohužel nepřišel, a tak hráči Žiliny, jimž se s přibývajícím časem hrálo uvolněněji, udeřili. Nejprve nedal libereckému brankáři Hauzrovi šanci střelou z dálky Belák, pohromu pro hosty dokonal nikým nehlídaný Jež tři minuty před koncem zápasu. Nezmarovo snížení v nastavení na konečných 1:2 bylo pro Liberec slabou náplastí.

„První poločas byl z naší strany slušný. Možnosti ke vstřelení branky jsme měli hlavně po akcích z křídel. Například při příležitosti, kterou započal Andrej Kerič na pravé straně, chyběl Janu Blažkovi ke skórování jen kousek,“ připomněl kouč Severočechů Škorpil moment z 31. minuty.

Právě tuto zahozenou příležitost si po zápase vyčítal i sám aktér osudového okamžiku. „Samozřejmě mě tato nevyužitá šance štve. Byla to vyložená příležitost, kdy se na pravé straně do pokutového území úspěšně uvolnil Andrej Kerič, mně k míči po jeho přihrávce chybělo opravdu málo. To se musí proměňovat,“ nešetřil sebekritikou mladý liberecký útočník Blažek.

Žilinský trenér Vrba si přeje hratelného soupeře

Severočeši dostali další příležitost ke zdramatizování zápasu po odehrané hodině hry, kdy byl stav ještě nerozhodný. Hauzr chytil penaltu Ježovi, následně byl za útočný faul a druhou žlutou kartu vykázán Rilke a Liberec tak měl před sebou půl hodinu přesilové hry. „Fotbal se hraje na velkém prostoru, není to jako v hokeji. Není to bůhvíjaká výhoda mít o jednoho muže v poli víc,“ obhajoval Škorpil své mužstvo, pro které byl výběr Žiliny nakonec nad síly.

Nyní je to tedy žilinský kouč Vrba, který může začít střádat plány nad soupeřem, jehož mu do prvního kola Poháru UEFA los určí. „Byl bych rád, abychom dostali soupeře, se kterým bychom mohli hrát vyrovnanou partii. Na druhou stranu by bylo výzvou, kdyby nám los přisoudil mužstvo zvučného jména. Bylo by to zajímavé jak pro Žilinu, tak pro všechny hráče,“ uvažoval hlavní muž na lavičce aktuálního slovenského vicemistra

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články