Hlavní obsah

Holeňák: Pohár UEFA je pryč, na výkonech v lize se vyřazení nepodepíše

Zkušený fotbalista Liberce Miroslav Holeňák bral čtvrteční vyřazení z 2. předkola Poháru UEFA na hřišti Žiliny sportovně. Nejen jeho, ale i myšlení spoluhráčů se teď musí upřít na domácí ligovou soutěž. „Je potřeba vyzdvihnout výkon Žiliny. Věřili jsme si, cítili jsme šanci, ale bohužel jsme při útočení s přibývajícím časem kupili chyby v obraně,“ vysvětloval po utkání Holeňák.

Článek

Jak hodnotíte zápas, který znamenal konec libereckých nadějí v letošních evropských pohárech?

Myslím, že to z obou stran nebyl špatný fotbal. Tajně jsem doufal, že by se nám zde mohlo povést napravit čtrnáct dní starou domácí prohru.

Šance jste měli, navíc váš brankář Hauzr po hodině hry chytil penaltu, k tomu jste o chvíli později měli po vyloučení Rilkeho o jednoho muže na hřišti víc, to se dalo využít...

Věřil jsem, že nás to nakopne. Naše úsilí v ofenzívě se ovšem promítlo na špatné organizaci v obraně, z čehož nakonec vyústily dva inkasované góly.

V čem jste proti soupeři selhali?

Všechny naše střely šly vedle. Pokoušeli jsme se střelbou ohrozit soupeřovu branku, leč marně.

Může se toto vyřazení nějak promítnout na výkonech v lize?

Podle mě to na výsledky v lize nebude mít vliv. Bohužel, Pohár UEFA je pryč. Ligu máme rozjetou dobře, je to jiná soutěž. Věřím, že se tento nezdar na výkonech v ligové soutěži neprojeví.

Domácí fotbalisty hnal na stadiónu za postupem téměř vyprodaný stadión, kam si našlo cestu skoro sedm  a půl tisíce fanoušků. Jak se vám hrálo před takovou bouřlivou kulisou?

Atmosféra na stadiónu byla výborná. Tady se domácímu mužstvu musí hrát velice dobře.

Reklama

Související témata: