Hlavní obsah

Spartak je favoritem, zbraně ale neskládáme, zní z ostravské kabiny

Vladimír Kolář, ocSport.czPrávo

Hertha Berlín a AC Milán byly týmy, jež si nejčastěji přáli Baníkovci coby soupeře pro první kolo Poháru UEFA. Leč los přiřkl slezskému týmu Spartak Moskva, ruský velkoklub, za který hraje i české duo Radoslav Kováč - Martin Jiránek. Trenér týmu z Bazalů Karel Večeřa si přál bundesligovou Herthu. Možné komplikace vidí v terénu moskevského stadiónu, Spartak totiž hraje na umělé trávě.

Článek

V ruském hlavním městě se bude hrát důležité odvetné utkání. „Jestli je lépe začínat doma, nebo venku, nevím. Myslím, že je to jedno. Problém je jinde. Spartak hraje v Moskvě na umělé trávě. S tím se musíme vyrovnat. V okolí Bazalů je několik hřišť s takovým povrchem,“ nastínil část přípravy na odvetné utkání Večeřa.

Generální manažer ostravského týmu Verner Lička si je vědom, že jeho tým bude ve dvojzápase outsiderem. „Spartak Moskva? Spokojenost i nespokojenost,“ řekl bezprostředně po losu. „S výjimkou AC Milán jsem si přál začínat venku. Na druhé straně šance máme o trochu větší než proti italskému velkoklubu. Favoritem jsou ale Rusové,“ dodal Lička.

Pomůžou nám zkušení hráči, doufá Otepka

„Já jsem si přál AC Milán a první utkání hrát doma,“ měl před losem jasno Rudolf Otepka. Záložník však před dvojzápasem zbraně neskládá, pro Baník by mohly podle jeho slov hovořit zkušenosti některých opor. „Předem prohrané to nevidím. Baník dneska disponuje i hráči, kteří mají z pohárových utkání v Evropě bohaté zkušenosti. Třeba René Bolf nebo Tomáš Galásek,“ vyjmenovával Otepka.

Právě Galásek se o kvalitách moskevského týmu již přesvědčil. „Také jsem měl jiné tipy než Spartak,“ přiznal po monackém verdiktu. „Se Spartakem mám zkušenost z Tilburgu. Doma jsme s Rusy prohráli 1:3, u nich jsme pak remizovali 1:1. Ten klub je silný nejen kvalitními hráči, ale také zkušenostmi,“ ví bývalý reprezentant. „Těžké, moc těžké,“ připojil se ke Galáskovi střelec Václav Svěrkoš. „Aspoň, že začínáme doma. Hertha Berlín by byla určitě výhodnější soupeř,“ zakončil útočník.

Reklama