Hlavní obsah

Pražská „S“ shodně tvrdí: Do Poháru UEFA postoupíme

PRAHA

Jsou v obdobné situaci, přesto se pozice pražských fotbalových „S“ liší. Oba týmy musí v boji o účast v základní skupině Poháru UEFA překonat soupeře z Balkánu, ale zatímco mistrovské Slavii se postaví do cesty neznámý, ovšem relativně přijatelný rumunský FC Vaslui, Sparta narazí na silné a mezinárodně ostřílené chorvatské Dinamo Záhřeb. I tak z obou táborů zní: „Zvládneme to!“

Článek

V pražském Edenu zavládlo po losu 1. kola Poháru UEFA rozčarování. Silného soupeře si Slavia samozřejmě nepřála, ale rumunský Vaslui jí také po chuti moc nebyl.

Slavia: Vzpomínky na Steau motivací

„Zbytečné spekulovat o různých kdyby, los neovlivníme,“ uťal veškeré debaty kouč Karel Jarolím a hned začal shánět informace o protivníkovi, jenž se na rumunské fotbalové scéně objevil teprve před šesti lety, za tři roky se dostal do ligy a letos hraje evropské poháry.

„Zkušenosti s rumunským fotbalem máme, neboť loni se Slavia utkala ve skupině mistrů se Steauou Bukurešť a věděla si s ní rady. Teď bychom jich měli využít,“ nedělal si z neznámého protivníka těžkou hlavu trenérův synovec Marek Jarolím. „Nic lehkého to ale nebude,“ varoval spoluhráče při vzpomínce na duely se Steauou kapitán týmu Erich Brabec. „Jedině že by zase zaúřadoval Šenkeřík, který dal loni Rumunům dva góly,“ dodával.

„Hodně bude záležet na sledu zápasů. Jestliže opravdu začneme doma, budeme si muset vytvořit dostatečný náskok pro odvetu, protože nevíme, co nás v Rumunsku čeká,“ držel svůj tým při zemi trenér Karel Jarolím.

Sparta: Bude to podobné, jako v Aténách

Víra v postup do základní skupiny panuje i na Letné, i když Sparta má neporovnatelně těžšího a v pohárech ostřílenějšího soupeře než Slavia.

„Záhřebské Dinamo má ovšem nejen velkou fotbalovou kvalitu, kterou umocňují hráči takového kalibru, jako Balaban nebo Biščan, který kopával za Liverpool, ale i tradici, mezinárodní zkušenosti a mohutné divácké zázemí,“ upozorňoval trenér Sparty Vítězslav Lavička, na jak těžkého soupeře na cestě do Poháru UEFA jeho mužstvo narazí. „Pochopitelně že pošleme na zápasy Dinama naše pozorovatele, navíc bychom chtěli využít i exsparťana Tomáše Hübschmanna, jehož Doněck v předkole Ligy mistrů Chorvaty vyřadil,“ prozrazoval Lavička.

„Nic jednoduchého to skutečně nebude, protože Dinamo Záhřeb jako nejpopulárnější chorvatský klub a má hlavně doma obrovskou podporu fanoušků. Bude to něco podobného jako v odvetě předkola Ligy mistrů proti Panathinaikosu. V Aténách jsme se s prostředím i soupeřem zdárně vyrovnali, v Záhřebu to svedeme také. Hlavně abychom měli víc štěstí než proti Řekům,“ přál si po losu sparťanský kapitán Patrik Berger.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články