Hlavní obsah

Kováč se těší na ostravskou premiéru pod Laudrupem

Fotbalisté moskevského Spartaku přicestují ve středu do Ostravy k utkání Poháru UEFA patřičně motivováni příchodem trenéra Michaela Laudrupa. Dánský kouč převzal tým oficiálně v neděli a od té chvíle připravuje mužstvo na čtvrteční pohárový souboj s Baníkem, který bude premiérou slavného internacionála na lavičce ruského klubu. Příchod nového kouče přivítal i Radoslav Kováč a s dalšími spoluhráči bude chtít trenérovi dopřát co nejpříjemnější debut v novém působišti.

Foto: čtk

Český hráč Spartaku Moskva Radoslav Kováč

Článek

Laudrup byl ohlášen jako nový kouč moskevského klubu už v pátek, ale v sobotu ještě na lavičce při prohře 1:2 na hřišti FK Moskva neseděl. "Přišel se představit hned v pátek, ale říkal, že nás nechce před důležitým zápasem rozptylovat, a nepobyl příliš dlouho. Během utkání seděl v hledišti a v neděli vedl pozápasový trénink," popsal víkendový nástup slavného Dána český reprezentant.

Už na Laudrupově tréninku bylo prý vidět, že tým může pod jeho vedením ožít. "Trénink měl hlavu a patu, hodně jsme byli s míčem, bylo to i zábavné," uvedl Kováč. Osobně věří, že jedním z prvních kroků nového šéfa bude, že hráči stráví méně času na neoblíbené báze. "Báza ještě nikomu nic nevyhrála. K životu patří nejen práce, ale také rodina a život okolo, neustálé zavírání nikomu neprospěje," naznačil český fotbalista, že si slibuje od nástupce nekompromisního Stanislava Čerčesova i lepší atmosféru uvnitř mužstva.

Kováč: Proti Baníku to bude bitva

Pokud by ale Spartak zopakoval sobotní výkon z druhého poločasu, asi by novému šéfovi lavičky příliš radosti neudělal. "První poločas byl velmi dobrý, ale v druhém jsme pokazili, co se dalo. Stále je na naší hře vidět nezkušenost mladších hráčů, ale to je prostě úděl toho, že přebudováváme tým za pochodu," mínil Kováč.

Věří ale, že na Bazalech jeho tým uhraje dobrý výsledek pro odvetu. A to prý i přesto, že zápasy v lize a poháru bývají naprosto odlišné. "Tím myslím především Baník, který se také trochu trápil v lize. Jenže poskládán je ze samých zkušených kluků, určitě to bude pořádná bitva. Snad ale nepojedeme s prázdnou," doufal jeden z dvojice českých fotbalistů v sestavě Spartaku.

Také Martin Jiránek by prý ve čtvrtek měl hrát. "V sobotu to vynechal, trochu ho táhnul sval, ale ve čtvrtek už bude připravený. Přiletíme do Ostravy oba," řekl.

Klub prý doprovodí asi 500 fanoušků

Spartak se sejde již v úterý, na báze potrénuje a stráví noc, ve středu dopoledne vyrazí směr Ostrava, kde se ubytuje v novém hotelu Park Inn. Do severomoravské metropole by mělo přímo z Ruska dorazit podle Kováče asi na pět set fanoušků. "Budou chtít podpořit nového kouče, jsou to poměrně věrní kluci, ale dokážou být také pěkně divocí," doplnil v reakci na zprávy, že by zápas mohly provázet bitky v hledišti i ve městě.

Sám si ale Kováč přeje, aby se bojovalo hlavně na hřišti. "Nový trenér by si zasloužil úspěšnou premiéru a my bychom mohli hrát základní skupinu Poháru UEFA," přál si defenzivní záložník před cestou do vlasti. Nebude to jeho první plnění povinností v dresu Spartaku proti českým klubům: o Ligu mistrů se utkal úspěšně s Libercem, loni na podzim uhrál Spartak bezbrankovou remízu se Spartou na Letné v Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: