Hlavní obsah

Uzdravený Matušovič se nevrací do sparťanské sestavy jako spasitel

ZÁHŘEB

Vrátil se v pravý čas, takže sparťanský trenér Vítězslav Lavička si před první pohárovou konfrontací se záhřebským Dinamem oddechl. Zvláště, když při ligovém testu v Brně navrátilec Miroslav Matušovič prokázal, že po dlouhých pěti týdnech nucené absence má zase formu a dokáže spoluhráčům servírovat gólové přihrávky. „Je a bude skutečně přínosem,“ kvitoval Matyho návrat letenský kouč.

Článek

Matušovič je ovšem realistou. „Zase až taková sláva to není, protože výpadek je přece jen znát. V závěru nedělního ligového zápasu v Brně už mně síly scházely, i když trenér byl s mými dvěma asistencemi navýsost spokojen,“ bránil se po příletu do Záhřebu mínění, že by se právě on měl stát na evropské pohárové scéně letenským spasitelem a z jeho parádních přihrávek a centrů by měla Sparta profitovat. Pochopitelně už ve čtvrtečním večerním duelu prvního kola fotbalového Poháru UEFA s místním Dinamem.

Pět mučivých týdnů

„Bylo to hrozně dlouhých pět týdnů, protože za čtyři roky, co ve Spartě kopu, jsem nikdy takovou dobu nemarodil,“ stěžoval si, jak trpěl, když ho pohmožděný stehenní sval poslal už v prvním ligovém kole podzimu v duelu s Mladou Boleslaví na marodku.

„I v minulosti se stávalo, že jsem dlouho nehrál, ale alespoň jsem byl s ostatními na hřišti a trénoval. Teď jsem se ale musel uklidit stranou a jen se dívat, jak ostatní trénují. Hrozná muka,“ netajil Matušovič, jak moc je rád, že se do letenské sestavy po pěti týdnech vrátil.

Lavičkova důvěra jako lék

„Trenér Lavička mně hrozně pomohl. Neustále se mnou mluvil a tvrdil, že návrat zvládnu. Jeho důvěra mně hrozně pomohla hlavně ve chvílích, kdy se zranění ozývalo a noha bolela,“ přiznával sparťanský navrátilec.

V letenském mančaftu se objevil nejprve v duelu Českého poháru ve Dvoře Králové, kde odkopal poločas, v neděli už nastoupil k ligovému duelu v Brně v základní sestavě. A dvěma gólovými přihrávkami se podepsal pod výhru svého týmu, takže žádný div, že i v Záhřebu na něho trenér hodně spoléhá.

Partitura a video dává naději

Proto i on vyfasoval od Lavičky písemnou partituru nazvanou Dinamo, pochopitelně že i on studoval společně s ostatními hráči protivníka u videa.

„Perfektivní fotbalisty ve svých řadách Chorvati mají, ale dozadu moc poctivě nehrají. Když kopali odvetu o Ligu mistrů s Doněckem, bylo až trestuhodné, jaké díry v obraně měli a kolik šancí protivníkovi nabídli. Toho bychom měli využít,“ všiml si Matušovič, na němž ve čtvrtek bude, aby svými typickými úniky podle lajny volných prostorů využíval a spoluhráčům šance servíroval.

„Každá pohárová konfrontace má dva poločasy. My si v tom prvním na záhřebském trávníku musíme poctivou defenzivou, jakou jsme třeba praktikovali v Aténách proti Panathinaikosu, a snahou o brejky vytvořit co nejlepší pozici pro utkání u nás doma na Letné.Věřím, že nějaký gól dáme, domácí odvetu zvládneme a přes záhřebské Dinamo se do základní skupiny Poháru UEFA dostaneme,“ srší optimismem

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články