Hlavní obsah

V Poháru UEFA se představí až dvacítka krajánků

PRAHA

Hned sedmnáct utkání nabízí fotbalovým fanouškům po třech odehraných úterních zápasech čtvrteční program prvního kola Poháru UEFA. Kromě loňského vítěze Ligy mistrů AC Milán s Markem Jankulovskim se v nich představí dalších 23 krajánků. Na lavičkách zahraničních klubů budou navíc dva čeští trenéři.

Článek

Patrně nejsledovanější duel čtvrtečního programu se odehraje na milánském stadiónu San Siro, kde se proti domácímu AC postaví švýcarský tým FC Curych. Domácí v sestavě s Markem Jankulovskim si chtějí napravit reputaci, když v odehraných dvou duelech Serie A dvakrát prohráli a krčí se na předposledním místě v tabulce.

Ancelottiho trápí marodka 

Milánský trenér Carlo Ancelotti bude v obou utkáních postrádat tvůrce hry Andreu Pirla, jenž si při úterním tréninku zranil pravý stehenní sval. „Andrea určitě do utkání nenastoupí, stejně tak jako Inzaghi. Odpočinek ještě dopřejeme Zambrottimu a nepočítáme ani s Gattusem,“ řekl jasně na klubových strankách kouč Ancelotti, který mimo zmiňovaných může postavit všechny hráče z kádru. K dispozici tak již jsou i Ronaldinho a Ševčenko, kteří se dle trenérových slov ale v úvodním zápase neobjeví.

Zatímco berlínská Hertha v základní sestavě s brankářem Jaroslavem Drobným, Schalke a Olympiakos ve svých úterních zápasech prvního kola Poháru UEFA směle vykročili za postupem do další fáze, zbylých 74 týmů začne své boje v prvním kole až ve čtvrtek.

Žilina s triem českých hráčů 

Kromě tří českých klubů Slavie, Sparty a Ostravy, má největší zastoupení českých fotbalistů v soutěži slovenský vicemistr ze Žiliny. Český kouč Pavel Vrba má k dispozici trio Čechů Benjamina Vomáčku, Emila Rilkeho a Ondřeje Šourka. Slovenský přemožitel Liberce ve druhém předkole narazí na bulharský celek Levski Sofia, v jehož dresu nastupuje ex-ostravský David Bystroň.

Další vzájemný souboj českých legionářů nabídne duel FK Moskva-FC Kodaň. V kádru domácích působí Tomáš Čížek a Roman Hubník, v týmu hostů působí reprezentanti Zdeněk Pospěch a Libor Sionko. Na půdě švýcarské Bellinzony se v dresu Galatasaraye Istanbul může ukázat jejich kolega z nároďáku útočník Milan Baroš.

Ve hře budou další dva Češi v německých klubech. Špílmach Stuttgartu Jan Šimák bude o dobrý výsledek do odvety bojovat na bulharské půdě proti Černo More Varna. Proti rumunskému celku Unirea Urziceni nastoupí v domácím prostředí David Jarolím se svými hamburskými spoluhráči.

Reklama

Související témata: