Hlavní obsah

V Ostravě zatkli fanouška, který házel po policistech pivo

Policejní manévry v okolí ostravského stadiónu Bazaly, jaké nemají v historii obdoby, provázejí utkání Baníku se Spartakem Moskva, které začalo v 18.45 hodin. Policie zatím zaznamenala jen drobné výtržnosti, jinak je ve městě i na stadiónu klid.

Článek

Krátce před vypuknutím utkání policie zatkla jednoho fanouška, který házel po hlídkujících policistech pivo. „Mohu potvrdit, že byla zatčena jedna osoba, zatím ale nemám informace, jak bude toto jednání kvalifikováno,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Přibližně ve stejnou dobu museli strážníci zasahovat v centru města při drobné šarvátce mezi fanoušky obou mužstev.

Kvůli informacím, že se moskevský klub přijedou podpořit obávaní fotbaloví chuligáni z Polska, je pro případný zásah připraveno 350 těžkooděnců a stovky dalších policistů z Ostravy i z okolních krajů. Podle policejních informací dorazilo do Ostravy 300 ruských fanoušků a zhruba stovka Poláků.

Policie už odpoledne uzavřela dopravu na čtyřproudé silnici kolem stadiónu a pouští sem pouze vozidla se zvláštním povolením a autobusy hromadné dopravy.

Reklama