Hlavní obsah

Baník na Spartak nestačil, naděje na postup zhasíná

OSTRAVA

První zápas 1. kola Poháru UEFA Baník Ostrava prohrál, ale určitě vystoupil ze svého ligového stínu. Podal dobrý výkon, akorát chyběl aspoň jeden gól. Vzhledem ke kvalitě Spartaku Moskva jsou jeho naděje v odvetě mizerné.

Článek

Jak to mohlo krásně začít! V 6. minutě zahrával volný přímý kop z více než 25 metrů Otepka a krásně zakroucený míč přelétl zeď obránců a směřoval do pravé šibenice. Brankář Pletikosa však vytáhl jeden ze svých zákroků snů a konečky prstů balón posunul na spojnici tyče a břevna.

Baník příjemně překvapil tím, že hrál agresivně jako už dlouho ne a zjevně mu vyhovovalo, že makedonský rozhodčí pouštěl hru tělem, akorát ruce v soubojích okamžitě trestal. Překvapen byl i divák. V momentě, kdy očekával, že bude odpískán faul, vítěz souboje startoval útočnou akci.

Jednu takovou rozběhl Svěrkoš ve 30. minutě, když o míč obral Clementeho a bezvadně přihrál do vápna nabíhajícímu volnému Střihavkovi. Tomu se však balón zamotal pod nohama a bylo po šanci. Dobře bránící ostravský tým se dostal do úzkých poprvé až v nastavené minutě první půle. Centr Mozarta hlavičkoval Fathi do břevna a dorážku Kováče zlikvidoval brankář Vašek.

Jediný úder přišel ze vzduchu

S obávanou rychlostí Moskvanů si baníkovci poradili, ale padli při standardce.

Ty zahrával většinou Brazilec Mozart a obvykle zakončoval hlavou Němec tureckého původu Fathi. V 56. minutě Mozart levačkou zatočil míč směrem k brance a Bolf právě před Fathim hlavou trefil vlastní branku. Baník na chvíli vypadl ze hry a jen zásluhou brankáře Vaška neinkasoval znovu.

V závěrečné čtvrthodině domácí tým zmobilizoval síly a Moskvany sevřel. V 80. minutě při závaru před brankou hostů střela Svěrkoše skončila na ruce jednoho z obránců. Pokutový kop se za to nepískal. V první minutě nastavení se ocitl před Pletikosou Zeher, ale trefil jen jeho náruč. Favorit jednogólové vítězství ubránil.

Baník Ostrava - Spartak Moskva 0:1 (0:0)
Branka: 56. Fathi. Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Krstevski. ŽK: Řezník - Kováč, Bystrov. Diváci: 12 120
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Marek, Galásek, Otepka, Mičola (76. Lička) - Střihavka (60. Zeher), Svěrkoš. Trenér: Večeřa.
Spartak: Pletikosa - Šiškin, Filipenko, Jiránek, Fathi - Kováč, Mozart - Bystrov (79. Paršivljuk), Sajenko, Rodriguez (46. Ryžkov) - Prudnikov. Trenér: Laudrup.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články