Hlavní obsah

Slavia na úvod Poháru UEFA zklamala, nedala gól rumunskému nováčkovi

PRAHA

Před zápasem prvního kola Poháru UEFA fotbalisté Slavie tvrdili, jak chtějí na postup zadělat už v Praze. Jenže když nedokáží doma porazit nováčka v evropských pohárech FC Vaslui, budou mít před cestou do Rumunska pořádně zamotanou hlavu. Český mistr sehrál v prvním zápase s týmem FC Vaslui jen bezbrankovou remízu.

Článek

Slavia měla sice více ze hry, jenže do šancí se domácí dostávali těžko. Obrana soupeře působila kompaktně i přesto, že musel kouč brzy střídat zraněného Munteana. První pořádnou slávistickou akci založil Belaid parádní kolmicí na rozběhnutého Krajčíka. Ten poslal střílený centr před branku, kde chyběly jen centimetry volnému Šventovi.

Jenže i rumunský celek brzy zahrozil. A moc nechybělo, aby to byla rána do slávistických řad. Temwanjera rozehrál nakrátko trestný kop ke Genčevovi, ten napálil míč z pětadvaceti metrů a pořádně zatřásl s tyčí. Vaniak by neměl šanci, natahoval se marně. Červenat se museli hráči ve zdi, kteří nepochopitelně proti střelci nevyběhli a jen sledovali, jak se chystá střílet.

Na druhé straně se do šestnáctky probil Jarolím, obešel i gólmana, ale dostal se do velkého úhlu a šance vzala za své. Synovec trenéra pak neuspěl ani napodruhé, když po centru Krajčíka pálil jen do náruče připraveného slovenského gólmana Kuciaka.

Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhém poločase. Defenzíva hostí pracovala spolehlivě, kanonýr Necid byl téměř neviditelný a slávistické snahy postupně přecházely v křeč. Když se k tomu připočte ještě chaotický výkon gruzínského sudího, byla z toho pořádná bramboračka.

V 64. min. se přesto mohl Necid stát hrdinou, jenže tutovku spálil. Z pěti metrů netrefil bránu. Vzápětí rozhodčí přehlédl penaltový zákrok na Šventa. Domácí v závěru vrhli všechny síly do útoku, vytvořili si několik šancí, ale Kuciak čisté konto udržel.

Slavia Praha - FC Vaslui 0:0
Rozhodčí: Paniašvili (Gruz.). Žluté karty: Suchý, Belaid, Černý - Temwanjera, Jovanovič, N’Doye, Markovič. Diváci: 7781.
Slavia: Vaniak – Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček – Belaid (61. Ivana), Tavares, Jarolím (88. Šmicer), Černý – Necid (84. Latka), Švento.
Vaslui: Kuciak – Buhus, Panait, Munteanu (18. Andronic), Markovič - Jovanovič (84. Zmeu), Genčev, N’Doye, Gheorghiu (78. Aliuta) - Ljubinkovič - Temwanjera.

Reklama

Související témata: