Hlavní obsah

I sparťanští hráči po remíze v Záhřebu ví, že je čeká ještě druhý poločas

ZÁHŘEB

Bezgólovou remízu sice na záhřebském Maksimiru sparťanští fotbalisté uhráli a slibnou pozici pro odvetu za dva týdny v Praze si vytvořili, i jim je však jasné, že cesta do základní skupiny Poháru UEFA bude ještě složitá. „Byla to těžká bitva, ale jsme teprve v poločase,“ varoval před přílišným optimismem letenský kapitán Petr Voříšek.

Článek

Žádné peklo v první konfrontaci se záhřebským Dinamem letenští fotbalisté nepřipustili, hodně ofenzivně laděného protivníka disciplinovaným plněním stanovených úkolů drželi na uzdě a k ničemu ho nepustili. „Remízu jsme uhráli hlavně díky gólmanovi Kozáčikovi, který Chorvatům několik šancí vychytal,“ chválil sparťanského brankáře kapitán Petr Voříšek.

Kozáčik: Obrana mně hodně pomohla

„Nebylo to opravdu nic jednoduchého, protože domácí fanoušci hnali svůj tým dopředu a Dinamo potvrzovalo, že v ofenzivě má opravdu velkou sílu. Obrana mně však hodně pomohla,“ odmítal Matuš Kozáčik slova chvály, i když netajil, že mu vychytaná nula dělá dobře.

„Ale to je přece samozřejmé, že každý zápas s nulou těší. Byli jsme však na protivníka předem dobře nachystaní a v průběhu devadesáti minut se ukázalo, že všechny informace o domácích hráčích sedí. Nešlo si skutečně dávat pozor jen na dva útočníky, protože v ofenzivě jsou nebezpeční všichni hráči Dinama,“ přiznával pro Sport.cz sparťanský brankář, který svůj tým podržel hlavně v závěru zápasu.

„Určitý tlak si sice domácí vytvořili, ale věřil jsem, že čisté konto udržíme, což se povedlo. Pro odvetu, která nebude ani trochu jednoduchá, to bylo moc důležité, takže věřím, že do základní skupiny Poháru UEFA postoupíme,“ dodával Kozáčik.

Slepička: I z mála šlo vytěžit víc

Zatímco letenská obrana pracovala v Záhřebu bezchybně, v ofenzivě se Pražané vůbec neprosadili. Ostatně, i trenér Vítězslav Lavička svým svěřencům vyčítal pramalou aktivitu ve hře dopředu.

„Takové zápasy jsou ale pro osamoceného útočníka vždycky hodně složité, protože jsou o spoustě osobních soubojů. Uznávám ale, že i z mála jsme mohli vytěžit víc. Především v první půli jsem se dostával do slibné příležitosti, ale neměl jsem mnoho času zamířit, takže jsem bránu netrefil,“ reagoval na narážky a výčitky Miroslav Slepička, jenž po celých devadesát minut operoval na hrotu útoku vlastně zcela sám. „Všechno bylo navíc o to složitější, že mně celý zápas míč nějak podivně odskakoval od nohy,“ vysvětloval.

Remíza ze Záhřebu je hodně slibná a sparťanští fotbalisté jsou přesvědčeni, že ji v postup přemění. „Hlavně musíme v Praze vstřelit rychlý gól,“ plánoval hned po prvním duelu kapitán Petr Voříšek. „Když odvedeme kolektivní výkon, jako v Chorvatsku, musíme postoupit,“ burcoval sebe i spoluhráče Miroslav Slepička.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen