Hlavní obsah

Rumunský tisk označil fotbalisty týmu Vaslui za 'hrdiny z Edenu'

Páteční rumunský tisk vesměs vysoko oceňuje fotbalový tým FC Vaslui, který ve čtvrtečním duelu Poháru UEFA uhrál bezbrankovou remízu s pražskou Slavií. Díky poměrně nečekanému nerozhodnému výsledku si hráči nováčka v evropských pohárech dokonce vysloužili označení "hrdinové z Edenu".

Článek

Na titulní stránce tak o nich píše deník Prosport. Dodává, že trenér Hizo záhy vycítil, že jasně dominující fotbalisté Slavie nejsou schopni dotáhnout snahu o domácí vítězství do konce, a tak dokázal dovést svůj tým k remíze.

Gazeta Sporturilor shrnul, jak FC Vaslui odolal náporu Slavie na jejím poli. "Jako boxer ve střehu, tak si od začátku zápasu počínal rumunský tým. Slávisté sice na hřišti tančili, Vaslui ale jejich nápor ustálo," píše list.

Stejně jako další deníky zdůraznil, že bezbranková remíza ze hřiště soupeře dává rumunskému celku slušné šance na postup do dalších bojů. "První krok byl učiněn, Vaslui skončil se Slavií nerozhodně a získal tak pro Rumunsko nečekaně příznivé skóre. Rozhodne ale až odveta," napsal deník Sport.

Ruský tisk ocenil hru Baníku

Ruský tisk hodnotí vítězství Spartaku Moskva 1:0 na půdě Baníku Ostrava střízlivě. Deník Sovětskij Sport připomíná vlastní branku domácího obránce Reného Bolfa a uznává, že český celek byl Spartaku vyrovnaným soupeřem. "Mnozí odborníci považovali Moskvany za favority, ale nebylo tomu tak. Soupeř kladl tvrdý odpor, nejednou měl šanci skórovat a dokonce i vstřelil gól...," napsal.

Redaktoři tohoto deníku se pozastavili nad špatným stavem stadiónu na Bazalaech. Dámská toaleta se podle nich přeměnila v útočiště delegáta UEFA.

Reklama

Související témata: