Hlavní obsah

Slávisté odletěli do Rumunska pro postup bez Šventa a Toleskiho

PRAHA

Přenést výtečné výkony z ligy do Poháru UEFA a postoupit. S takovými cíli odletěli ve středu dopoledne fotbalisté Slavie do Rumunska k odvetě 1. kola s FC Vaslui. „Věřím, že se chytíme střelecky, nějaký ten gól dáme a bude to gól postupový,“ plánoval v Ruzyni trenér Karel Jarolím. Jeho svěřenci se v lize pyšní bilancí pěti výher v řadě za sebou, v posledních třech zápasech dali celkem osm gólů a ani jednou neinkasovali.

Článek

Slávisté hráli před dvěma týdny v Edenu s celkem ze sedmdesátitisícového města 0:0, což bylo daleko méně, než čekali. „Pořád vidím naše šance na postup jako poměrně velké. Ale je jasné, že musíme aspoň jednou skórovat,“ přiznal útočník Tomáš Necid, se sedmi góly nejlepší střelec ligy.

Toleski zůstal v Praze, Švento také

Na palubě letadla mířícího do Rumunska bylo osmnáct slávistických hráčů. Necestovali zranění Toleski a překvapivě ani Švento, dále dlouhodobí marodi obránci Dřížďal a Šiklič. Naopak se uzdravil Šenkeřík, který po pauze může nastoupit.

Výprava slávistů letěla do města Iasi, které je vzdáleno asi 70 kilometrů od Vasluie. V Iasi budou hráči i bydlet, jejich dočasným domovem se stane čtyřhvězdičkový hotel Europa, nejluxusnější ubytovací kapacita ve druhém největším městě Rumunska. „Je to výjimečná situace, ale ve Vaslui jsou pouze dva hotely. V jednom bude bydlet domácí tým a druhý nemá odpovídající kvalitu,“ vysvětlil tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Stadión uvidí až před utkáním

Oproti tradičním zvyklostem budou hráči v Iasi i trénovat a stadión ve Vaslui uvidí až v den utkání. „Autobusem trvá jedna cesta minimálně hodinu a hráči by byli zbytečně unaveni ze zdlouhavého cestování. Trenér s realizačním týmem celou situaci vyhodnotil tak, že bude lepší absolvovat trénink v Iasi,“ uvedl Zlámal. Trénink by měl proběhnout na stadiónu místního klubu Politehnika.

„Věříme, že to nebude mít na hráče a průběh zápasu žádný vliv. O stadiónu i prostředí ve Vaslui máme informace, byl tam asistent Pavel Řehák,“ dodal mluvčí Slavie. Řehák sledoval ligový zápas FC Vaslui před prvním vzájemným soubojem. Sobotní vystoupení soupeře, který podlehl celku Unirea Urziceni 0:2, neviděl naživo ze slávistů nikdo. „Ale máme z něj záznam,“ prozradil Zlámal.

Čtvrteční zápas začíná v 19.30 našeho času (v Rumunsku je o hodinu víc) a žádná česká televize ho nevysílá.

Reklama

Související témata: