Hlavní obsah

Nepostradatelný slávista Tavares: I po remíze 1:1 budeme vítězové

Jan Krůta (Iasi, Rumunsko)Sport.czPrávo

V současné době patří k nepostradatelným hráčům fotbalistů pražské Slavie. Francouzský záložník Mickael Tavares hraje ve výtečné formě a před odvetou 1. kola Poháru UEFA v Rumunsku proti týmu FC Vaslui je velkým optimistou. „Jsme psychicky nahoře a máme lepší tým, je v našich silách tady vyhrát,“ říká.

Článek

Co čekáte od odvety po bezbrankové remíze na domácí půdě?

Víme, že musíme dát gól, to je nejdůležitější. I po remíze 1:1 budeme vítězové. Myslím, že v Rumunsku máme na výhru. Soupeř v Praze hlavně bránil, pro nás bylo těžké dát gól a nevyužili jsme šance. Tady to určitě bude daleko lepší.

S jakou taktikou podle vás Slavia do zápasu vstoupí?

Trenér asi nemá moc důvodů měnit sestavu, protože v tomhle složení hrajeme dobrý fotbal. Jsme psychicky nahoře, v lize se nám teď daří. Dáváme hodně gólů, poslední tři ligové zápasy jsme navíc ani jednou neinkasovali.

Kromě Toleského vám v ofenzívě bude chybět i Švento. Je to velká ztráta?

Bohužel má menší zranění a musíme se s tím vyrovnat. Máme tady další výborné hráče: třeba Vláďu Šmicra, který je strašně zkušený. A pořád si myslím, že i bez zraněných máme tým, který tady je schopen vyhrát.

Co čekáte od rumunského celku? Bude hrát úplně jinak než v Praze?

Doufám, že hru víc otevřou, což by měla být naše výhoda. Máme lepší mužstvo než oni a rád bych, abychom to na hřišti dokázali. Musíme odvetu zvládnout a vyhrát.

V poslední době patříte s kamarádem Belaidem k nejlepším hráčům Slavie. Jste rád, že vám to oběma na hřišti tak jde?

Teď si to opravdu užíváme. Přitom třeba v minulé sezóně se nám tak často nestávalo, abychom nastupovali pravidelně oba. Tijani na sobě hodně makal, aby se dostal do základní sestavy. Teď si místo vybojoval a myslím, že z toho těží jak tým, tak já. Můžeme spolu na hřišti oba mluvit francouzsky, to je pro nás lepší.

Belaid teď dává hodně gólů, v lize jich nastřílel už šest. Překvapil vás?

Ne, protože má výbornou formu. Věří si a s tím souvisí i góly. Mám takový pocit, že se trefí i tady v Rumunsku...

Vy se s ním v tomhle směru moc měřit nemůžete...

Já taky zrovna nemám góly v popisu práce... Nejsem ve Slavii jako kanonýr, i když bych možná těch gólů mohl dávat víc.

Reklama

Související témata: