Hlavní obsah

Kapitán moskevského Spartaku Kováč: Laudrup zrušil bázu

Pro fotbalisty Spartaku Moskva šok. Pro kapitána čtvrtečního soupeře ostravského Baníku v prvním kole Poháru UEFA Radoslava Kováče zrovna tak. Před odvetou s českým týmem mohli spát doma, neboť jejichz nový trenér Dán Laudrup zrušil soustředění na tradiční ruské bázi. "Za čtyři roky v Moskvě jsem něco takového zažil teprve podruhé," přiznal Kováč, jemuž nový kouč svěřil kapitánskou pásku Spartaku.

Článek

Před prvním utkání v Ostravě jste brzdil svým spoluhráčům optimismus. Brzdíte jej i nyní před odvetou?

Není to třeba. Všichni se přesvědčili, že Baník dokáže být nebezpečný. Celý tým dobře ví, že jen postup do základní skupiny Poháru UEFA částečně vylepší zpackanou sezónu, v níž jsme se nedostali do skupiny Ligy mistrů a ztratili reálnou možnost získat mistrovský titul. Proto půjdeme do zápasu maximálně soustředěni.

Jaká je atmosféra ve vašem týmu?

Lepší než byla před zápasem v Ostravě. Od té doby jsme prohráli jen jednou doma s Kazaní 0:1, když jsme spálili spoustu šancí a soupeř svoji jedinou využil. Pohárové, a za pár dnů i ligové vítězství v Jaroslavli našim hlavám hodně pomohlo. I když vyhrává i Baník, to víme.

Trenér Laudrup vás poprvé vedl právě v ostravském utkání. Co za dva a půl týdne ve Spartaku nejvýrazněji změnil?

Hodně a zajímavě trénujeme s míčem. Chce, abychom hráli po zemi a rychle dopředu. A na začátku týdne nás všechny šokoval, když před zápasem s Baníkem zrušil pobyt na báze. Spali jsme doma, na báze se sejdeme až ve čtvrtek před utkáním v pravé poledne. Za čtyři roky v Moskvě jsem něco takového zažil teprve podruhé.

V Lužnikách se bude hrát na umělé trávě čtvrté generace. Jak moc může vadit Baníku, jehož hráči se s takovým povrchem ještě nesetkali?

Myslím, že povrch jim vadit nebude. Našim zahraničním soupeřům obvykle stačí jeden trénink, aby poznali, že fotbal na něm je o hodně rychlejší, což je dáno tím, že se pořád kropí. Ale je rovný a to fotbalisté mají rádi. Určitě je lepší než klasická tráva s drny.

Reklama

Související témata: