Hlavní obsah

Slávistická ikona Šmicer: V Rumunsku je fajn. Až na ty výsledky...

Ikona fotbalové Slavie Vladimír Šmicer je zase zpátky. Problémy s achillovkou jsou dávno zažehnány a čeká, až naskočí do zápasového rytmu. V základní sestavě zatím nastoupil jen v poháru ve Voticích a není zcela vyloučeno, že večer vyběhne ve Vaslui na trávník v klíčovém utkání Poháru UEFA.

Článek

Troufáte si na základní sestavu?

To záleží na trenérovi... Jsem připraven, trénuju normálně. Už před měsícem jsem řekl, že jsem v pořádku a můžu hrát. Ale mužstvo teď šlape a není důvod něco měnit.

Trenérovi chybí ofenzivní hráči, do Rumunska vůbec necestovali Švento a Toleski...

Uvidíme. Naskočit nás může víc. Oba kluci nám budou chybět, hlavně Dušan Švento. Takového rychlíka při zápasech venku potřebujeme.

Co čekáte od zápasu?

Vím, že domácí budou úplně jiný tým než ten, který hrál před čtrnácti dny v Edenu. Tam hlavně bránili, doma budou určitě ofenzivnější.

Je handicapem, když jste neviděli stadión?

Podle mě ne. V tomhle směru by nás nic zaskočit nemělo. Je jedno, kde člověk trénuje. Hlavně, když má formu...

Vaslui prohrála tři zápasy v řadě. Je to výhoda?

Asi ano. Vždycky je lepší hrát proti mužstvu, které se trápí. To, že prohrávají, znamená, že tam není něco v pořádku. Myslím, že pokud se nám podaří vstřelit brzy branku, budou s tím mít problém.

Kdyby Slavia vypadla, považoval byste to za tragédii?

Radši na to nemyslet. Bylo by to velké sportovní zklamání. Zůstala by nám už jen liga a to není pro klub tolik atraktivní. I pro fanoušky a nás hráče by to nebylo ono, i my se vždycky těšíme, koho nám přidělí další los, kam zase pojedeme a tak. Chtěli jsme hrát Ligu mistrů, což se nepovedlo. A proto teď nechceme vypadnout v prvním kole Poháru UEFA. Cílem je aspoň postup do skupiny.

Jak se vám líbí v Rumunsku?

Já jsem tady už poněkolikáté a vždycky jsem byl spokojený... Teda kromě těch výsledků, které většinou nebyly podle představ... Doufám, že to večer zlomíme.

Reklama

Související témata: