Hlavní obsah

Kouče Baníku zklamal výsledek, potěšil ale výkon, který chválil i Laudrup

MOSKVA

Trenér fotbalistů Baníku Ostrava Karel Večeřa byl po vyřazení z 1. kola Poháru UEFA zklamaný výsledkem, s předvedeným výkonem svých svěřenců na hřišti Spartaku Moskva byl ale spokojený. „Zaskočili jsme Spartak aktivní hrou, účinným presinkem. Po zakřiknutém začátku a vyrovnávacím gólu jsme silného soupeře přehráli a měli jsme jednoznačně navrch. Škoda těch promarněných šancí,“ komentoval Večeřa čtvrteční zápas v moskevských Lužnikách.

Článek

Hráči Baníku mohli s přehledem zvítězit, nesměli by ale třikrát orazítkovat břevno branky moskevského klubu. „Všiml jsem si, že hráč vedle mne je stejně velký a já si na hlavičku věřil. Ale trefil jsem tam, kam jsem trefil. Škoda,“ pokrčil rameny nad svou trefou do spojnice břevna a tyče Tomáš Marek.

Tomáš Mičola měl před sebou dokonce prázdnou branku... „Nemohu se vymlouvat ani na terén, ani na balón. Neměl jsem čas přemýšlet, prostě jsem vystřelil a skončilo to na břevně. Smůla. Hrozně mě to štve. Měli jsme na postup a je škoda, že ten zápas nevysílala televize. Diváci by nám jistě vyřazení okamžitě odpustili,“ podotkl Mičola.

Laudrup svůj tým nepoznával 

Třetím baníkovcem, který napálil míč do břevna, byl Václav Svěrkoš ve třetí minutě nastavení. „Věděl jsem, že rozhodčí už už bude pískat konec. Přede mnou byla hradba těl, proto jsem si balón chystal na levačku dvakrát. Kdyby nebyl v brance tak výborný brankář jako je Pletikosa a ta branka byla o pár čísel vyšší, postoupili bychom,“ lamentoval ostravský kanonýr.

O výšce branky zavtipkoval i kouč Večeřa. „Docela rád bych branku, na kterou jsme hráli ve druhém poločase, nechal přeměřit. Kdyby se ukázalo, že je o dva centimetry nižší, pak nás tato chyba připravila o postup,“ vnesl do zklamané atmosféry trochu lehčího tónu.

Že Baník hrál opravdu dobře a spartakovce překvapil, potvrdil i jejich trenér Michael Laudrup. „Měli jsme štěstí, že jsme ten zápas dotlačili do postupového cíle. Spokojený jsem byl jenom s prvními třiceti minutami. Pak jsem už svůj tým nepoznával. Druhý poločas jsme odehráli špatně, zato Baník velice dobře.“

Reklama