Hlavní obsah

Brabec zařídil remízu, Slavia jde dál

VASLUI

Gól kapitána Ericha Brabce zkraje druhé půle zajistil fotbalistům Slavie na rumunské půdě remízu 1:1. Ta je v Poháru UEFA posouvá do další fáze, protože v Edenu skončil první zápas 0:0. Jména soupeřů ve skupině se slávisté dozvědí při úterním losu v Nyonu.

Článek

Trenér Karel Jarolím postavil do útoku vedle Necida poprvé v utkání evropského poháru Itala Litteriho. Ten si však premiéru moc dlouho neužil, protože se hned v 9. min. zranil a vystřídal ho Ivana.

Domácí tým Slavii hned v úvodu zatlačil.  Ve 13. min. měl obrovskou šanci Temwanjera. Vaniak proti jeho hlavičce k tyči musel vytasit skvostný zákrok, aby uchránil Slavii od pohromy. Poradil si i s přímým kopem N’Doyeho, ale ve 22. minutě byl bez šance. Po rohu se prosadil hlavou Burdujan, jehož slávisté vůbec nepokryli.

Slavia za domácími zaostávala ve všech činnostech. Za celou první půli si nevytvořila pořádnou šanci. Brzy po přestávce však vstala z mrtvých a udeřila. Na dalekonosný trestný kop Volešáka si naběhl Brabec, přetlačil obránce a nohou překonal zblízka Kuciaka. Za chvíli nebezpečně pálil Belaid, Kuciak však vyrazil.

Domácí po inkasovaném gólu znervózněli a Slavia se zvedla. Hráče Vasluie dobře napadala už na jejich polovině a dostávala se více do hry než v prvním dějství. Nebyl to sice kdovíjaký výkon, ale postup už si slávisté pohlídali. Nic na tom nezměnila ani tvrdá střela Tavarese, kterou gólman s námahou vyboxoval. Stejně tak si v nastaveném čase poradil bravurně Vaniak s bombou Genčeva.

FC Vaslui - Slavia Praha 1:1 (1:0)
Branky: 22. Burdujan - 49. Brabec. Rozhodčí: Courtney - Shanks, McDowell (všichni Sev. Irsko). ŽK: Burdujan, Genčev - Necid, Latka, Brabec. Diváci: 9000. První zápas 0:0, postoupila Slavia.
Vaslui: Kuciak - Buhus, Genčev, Panait, Luz (84. Balace)- P. Jovanovič (65. N. Jovanovič), Ljubinkovič, N'Doye, Aliuta (85. Buhaescu) - Burdujan, Temwanjera. Trenér: Hizu.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Volešák (83. Latka), Tavares, Černý (72. Janda) - Litteri (11. Ivana), Necid. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen