Hlavní obsah

Kladrubský: Prahli jsme po postupu a zapomínali bránit

Byl zničený. Vstřelil dva góly, byl hrdinou fotbalistů Sparty Praha v boji o postup z 1. kola Poháru UEFA. Ale na všechno sám nestačil. Záložník Jiří Kladrubský musel ve včerejší odvetě s Dinamem Záhřeb i přes mimořádný výkon překousnout zklamání z vyřazení po remíze 3:3. „Strašný pocit, všichni jsme chtěli postoupit do skupiny. Vyřazení je špatné. Špatné pro Spartu, špatné pro celý český fotbal,“ stýskal si dvaadvacetiletý Kladrubský.

Článek

Můžete popsat jak se cítíte po zápase, v němž jste vstřelil dva góly, ale po remíze 3:3 jste stejně vyřazeni?

Je to zklamání. Obrovské zklamání. Všichni jsme chtěli postoupit. Nikdo si nepřipouštěl, že bychom odvetu nezvládli a v pohárové Evropě chyběli. Měl jsem obrovskou radost z každého gólu a pevně jsem věřil, že dokážeme i v posledních deseti minutách po proměněné penaltě vstřelit vítěznou branku a postoupit.

Čtvrté trefě do sítě Záhřebu jste byl nejblíže právě vy, když jste po centru Kisela těsně minul branku hostí. Co chybělo k lepšímu zakončení?

Trefil jsem míč holení. Možná jsem ho měl narvat silou. Nevím. To jsou kdyby a na ta se fotbal nehraje.

V čem byl největší problém Sparty v odvetném utkání se Záhřebem?

Hra v defenzivě. Když inkasujeme tři góly doma, těžko můžeme myslet na postup. První branka byla parádní, všechna čest. Ale další dvě padly po odražených míčích, kdy jsme nechali soupeře dobíhat. Nesmí se nám stát, že dostaneme dva takové góly.

Během dvou zápasů jste inkasovali šestkrát. Podepsal se na výkonu v odvetě 1. kola Poháru UEFA tříbrankový výprask z Liberce?

Ne. Nemělo to žádnou spojitost. Zápas na severu Čech jsme hodili za hlavu a soustředili jsme se na souboj s Dinamem. Chtěli jsme postoupit, tomu jsme podřídili vše.

Z čeho tedy pramenily takové chyby v defenzivě?

Možná na nás až moc bylo vidět, jak chceme vyhrát, jak všichni prahneme po postupu. Možná jsme chtěli až moc útočit a nebyli jsme při ztrátě míče v dostatečném počtu za balónem. Zapomínali jsme bránit. Vůbec jsme neměli odražené míče, což se ukázalo ve dvou situacích jako rozhodující a pro nás smrtící.

Byť jste prohrávali, dokázali jste zápas dvěma parádními trefami obrátit. Zejména váš první gól, kdy míč líznul břevno a zapadl do branky, byl parádní. Tolik jste si věřil, že jste zkusil vystřelit z uctivé vzdálenosti?

Situace byla krátce po střídání brankářů Dinama. Věděli jsme, že náhradník z lavičky nebude rozhýbaný, proto jsme se domlouvali, že se budeme snažit o střelbu z každé pozice. Bylo evidentní, že je nejistý. Proto když mi Míra Slepička míč přistrčil, zkusil jsem vystřelit. Ale v celkovém součtu byl gól k ničemu. Měli jsme přidat ještě třetí před přestávkou, čímž bychom Chorvaty zlomili. Nebo udržet do konce prvního poločasu vedení. Nepovedlo se ani jedno.

Může tříbrankový příděl v druhém zápase po sobě v součtu s vyřazením z evropské scény poznamenat Spartu před pondělním derby se Slavií?

Ne. Nic takového si nepřipouštím. Vyřazení je hodně zlé. Pro Spartu i celý český fotbal. Ale oklepeme se z toho. Derby bude jiný zápas.

Reklama

Související témata: