Hlavní obsah

Letenští byli vyřazením z Poháru UEFA zdrceni

PRAHA

Sparťané byli vyřazením z Poháru UEFA zdrceni. Po dlouhém gólovém půstu dali ve čtvrtek Dinamu Záhřeb góly hned tři, ale na postup to nestačilo... „Byli jsme si vědomi, že nás čeká těžká odveta. Protrhli jsme sice střeleckou smůlu, ale k celkovému úspěchu bylo třeba, aby naše defenzíva byla proti tak kvalitnímu soupeři bez chyb. To se nestalo,“ litoval kouč Sparty Vítězslav Lavička.

Článek

„Je to obrovské zklamání. Věřili jsme, že postoupíme. Náš nezdar je samozřejmě špatný jak pro Spartu, tak pro celý český fotbal,“ posteskl si Jiří Kladrubský, který dal dva góly. Za stavu 3:3 pak po rohu Kisela měl na noze vyrovnání. „Ale trefil jsem míč holení. Kdybych balón narval silou, možná z toho byl gól,“ přemítal sparťanský záložník.

Přiznal, že parádní gólová střela na 2:1 byla výsledkem porady se spoluhráči. „Když Záhřeb vystřídal brankáře, snažili jsme se pálit ze všech pozic. Bylo vidět, že náhradník je nejistý. Bohužel to nestačilo. Měli jsme buď přidat třetí gól nebo udržet vedení do přestávky, pak bychom měli prostor pro brejky,“ smutnil Kladrubský. Příčinu nezdaru viděl ve třech zbytečně inkasovaných gólech. „První byla nádherná trefa, ale další dva jsme dostali po odražených míčích to se nám nesmí stávat. Vůbec jsme neměli odražené míče,“ přiznal.

Trenér Dinama Branko Ivankovič si na Letné zachránil kůži... „Není zapotřebí hovořit o tom, na kolik jsme nadšení výsledkem, hrou a postupem. Zápas jsme měli pod kontrolou, jen jsme ho nekorunovali vítězstvím. Hráči nechali na trávníku srdce,,“ liboval si po utkání.

Reklama

Související témata: