Hlavní obsah

Chorvatský tisk: Nečekaná proměna Dinama i Sparty

PRAHA

Po tom, co jsme měli možnost vidět v pražském souboji, by málokdo řekl, že Sparta a Dinamo v poslední době trpěly neefektivní hrou, vystihl dnes Jutarnji list shodný názor chorvatského tisku na čtvrteční zápas Poháru UEFA na Letné. Utkání skončilo 3:3, což záhřebskému týmu zajistilo po předchozí domácí bezbrankové remíze postup do základní skupiny.

Článek

V posledních dvou týdnech se Dinamo ani Sparta nemohly potkat s míčem, nedokázaly si vytvořit jedinou šanci, natož vstřelit gól. A pak se během jediného večera promění ve fotbalovou krásku, napsal Vjesnik.

Jutarnji list je přesvědčen, že na prohře Sparty má nemalý podíl brankář Kozáčik. Přímou vinu mu připisuje za druhý a třetí gól, protože prý mohl lépe reagovat na střely Mandžukiče. "Obě střely útočníka Dinama, po nichž hostující tým vstřelil góly, by některý lepší brankář určitě lépe 'zkrotil'. Nijak prudké střely sice zastavil, ale nešikovnými reakcemi umožnil soupeři skórovat."

Jasným hrdinou Mandžukič 

Vjesnik ocenil výbornou hru celého týmu. Vyzdvihl především Mihaela Mikiče, který si dělal, co chtěl, s celou levou stranou sparťanské obrany, Maria Mandžukiče, který svými slalomy snadno procházel prostupnou obranou Pražanů, a také devatenáctiletého Dejana Lovrena.

Podle listu Slobodna Dalmacija byl hrdinou "pražského thrilleru" jednoznačně Mandžukič, přestože nedal žádný gól. Všechny totiž padly po jeho střelách.

Slobodna Dalmacija se pohoršila nad přehmatem České televize na začátku utkání, když vedle sparťanského znaku ukázala starý znak Dinama Záhřeb z dob někdejší Jugoslávie.

"Nevíme, zda jde o provokaci nebo o nešikovnost Čechů, ale znak Dinama má opět hvězdu!" zhrozil se list. "Kdo ví, možná to byla pomsta režiséra přenosu za řádění fanoušků Dinama po Praze...," dodal.

Reklama

Související témata: