Hlavní obsah

Kisel: Nemůžu uvěřit, že skupina bude bez nás

PRAHA

Pět sezón! Tak dlouho fotbalisté Sparty Praha nepřežili zimu v evropských pohárech. Ani letos se jim tuhle krutou statistiku nepodaří přepsat. Ba co hůře, dokonce vypadli už v 1. kole Poháru UEFA, aniž by se přiblížili naději přežit mezi evropskou smetánkou do jara, byť na klubové scéně v druhořadé soutěži.

Článek

„Tak brzké vyřazení z pohárové Evropy je hodně nepříjemné. Nikdo z nás nečekal, že vypadneme hned v prvním kole a budeme hrát jen domácí ligu a tuzemský pohár,“ posteskl si záložník Sparty Karol Kisel krátce po remíze 3:3 s Dinamem Záhřeb.

Zatímco chorvatský tým se může těšit na úterní losování skupin Poháru UEFA, Spartě zbyly oči pro pláč. Její kredit znovu utrpěl. „Protože tři branky doma prostě dostat nesmíme. Nezvládli jsme zápas v defenzivě. Když se na evropské scéně tak výrazně prosadíme střelecky, musíme postoupit,“ přemítal Kisel.

Sparta totiž ukončila trápení v koncovce. Po 386 minutách konečně skórovala. Dokonce pokořila brankáře soupeře hned třikrát. „Smůlu v koncovce jsme zlomili. Ba dokonce jsme mohli dát gólů ještě více. Ukázali jsme vůli. Ukázali jsme charakter. Ale neměli jsme štěstí,“ tvrdil Kisel.

Lehce přicházeli o míč 

Jenže jen o štěstí sparťanský nezdar nebyl. Výkon Pražanů se ve srovnání s prvním zápasem na půdě chorvatského týmu lišil diametrálně. Zatímco v Záhřebu zvládl Lavičkův soubor defenzivu znamenitě, ale nedokázal jedinkrát vystřelit na branku, včera zářil v ofenzivě a hořel v obranné činnosti.

„Ztráceli jsme příliš mnoho míčů. A ztráceli jsme je příliš lehce. Hráči Dinama nás sice presovali a napadali, ale s tím se musíme vypořádat a naši hru v tomhle směru zlepšit,“ přemítal Kisel.

Tvrdil, že záhřebský sok Pražany ničím nezaskočil. „Bezpochyby ukázali svoji kvalitu, zejména technickou. Ale já jsem přesvědčený, že jsme se jim vyrovnali. Nebojím se říct, že jsme je předčili. Ale když ani tři góly nestačí na vítězství,“ posteskl nepřímo nad bídnou defenzivou letenský záložník.

Jaký byl tedy recept, jak chorvatský tým předčít i výsledkově? „Měli jsme vedení udržet do poločasu. Pak by se soupeře určitě tlačil do útoku a my měli prostor pro brejky. Jenže jsme druhý gól inkasovali po lehké ztrátě míče po sedmi minutách od Kladrubského trefy, což bylo samozřejmě špatně,“ smutnil Kisel ve čtvrteční noci, pro Spartu tak hořké.

Reklama

Související témata: