Hlavní obsah

Opilí fanoušci Dinama Záhřeb rabovali benzínky v Táboře

TÁBOR

Fanoušci Dinama Záhřeb, vracející se ze čtvrtečního utkání s pražskou Spartou v Poháru UEFA, se pokusili časně ráno vyrabovat dvě čerpací stanice v Táboře. Skupinka 19 podnapilých mladíků si z regálů brala bez placení cigarety, pivo, sušenky, hračky a prezervativy.

Článek

Při odjezdu chorvatské fanoušky zadrželi policisté z pořádkové jednotky, které přivolala na pomoc obsluha benzínky. Mladíci zaplatili za ukradené zboží a jeden z řidičů dostal pokutu za větší počet lidí v autě. Policisté pak fanoušky doprovodili až na česko-rakouské hranice. ČTK to v pátek řekla mluvčí jihočeské policie.

Vše se stalo krátce po 02:00, kdy na dvě benzinové stanice na obchvatu Tábora dorazily dodávky Opel Vivaro a VW Transporter s opilými fandy chorvatského klubu. Uvnitř prodejen pak brali, co jim přišlo pod ruku.

"Na výzvy obsluhy k zaplacení nereagovali a z čerpacích stanic s výsměchem odcházeli," uvedla mluvčí. Obsluha proto zavolala policii. Ta obě dodávky s rozjařenými fanoušky zastavila hned za výjezdem z jedné z čerpacích stanic. "Jejich opileckou agresivitu utlumila přítomnost policejních těžkooděnců," dodal mluvčí.

Policisté všem fanouškům zkontrolovali doklady a řidiči podrobili dechové zkoušce. Jeden z nich dostal také pokutu, protože v jeho devítimístné dodávce cestovalo deset lidí. Policisté obě auta sledovali až na hranice s Rakouskem.

Reklama

Související témata: