Hlavní obsah

Baroš potěšil fanoušky, trenér Skibbe výhru nepřeceňoval

PRAHA

Český fotbalista Milan Baroš si stále víc získává fanoušky Galatasaraye Istanbul. Ve čtvrtém utkání za sebou nastoupil od začátku a stejně jako v předchozích třech duelech mohl slavit vstřelený gól. Favorit z turecké metropole díky reprezentačnímu útočníkovi vyřadil v 1. kole Poháru UEFA švýcarskou Bellinzonu, ale trenér Michael Skibbe výhru nepřeceňoval. Tuší, že v základní skupině čeká Galatasaray těžší práce.

Článek

Bellinzona nebude moci Barošovi ještě dlouho přijít na jméno. Turecký klub zatížil její konto ve dvojzápase celkem šesti góly a hned polovinu z nich měl na svědomí český útočník. Třetí trefu si připsal ve 24. minutě čtvrteční odvety, kdy z penalty vyjádřil silný tlak domácích.

"V prvním poločase jsme hráli výborně. Gól pro nás znamenal pozitivní impulz, zaslouženě jsme šli do vedení 1:0, ale do přestávky jsme klidně mohli přidat další dva góly," řekl kouč Skibbe, který však nechtěl triumf nad nepříliš známým švýcarským týmem přeceňovat.

"Samozřejmě jsme rádi, že jsme dokázali postoupit, ale při vší úctě k Bellinzoně nás v základní skupině budou čekat daleko těžší soupeři," podotkl bývalý trenér Leverkusenu. Úterní los v Nyonu může německému kouči oživit vzpomínky na bundesligové souboje s Hamburkem či Stuttgartem. Do Edenu s Galatasarayem určitě nepřijede, protože istanbulský tým figuruje ve stejném koši jako Slavia.

Trenér Žiliny měl v závěru odvety strach

Historickým úspěchem se opájí Žilina, která jako první slovenský klub postoupila do základní skupiny soutěže. Vedení MŠK se po domácí remíze 1:1 s Levski Sofia v úvodním zápase rozhodlo pro výměnu trenérů a razantní krok se vyplatil. Nový kouč Dušan Radolský vyválčil s Žilinou na bulharské půdě výhru 1:0, ale sympaticky přisuzoval část úspěchu i odvolanému Čechovi Pavlu Vrbovi.

"Jsem moc šťastný, ale jelikož jsem u mužstva jen týden, zásluhu na úspěchu má i předcházející trenér," uvedl Radolský, který pochválil hráče za bojovnost. "Soupeř hrál velmi dobře, ale v závěru jsem neměl strach. Několikrát jsme měli i štěstí," připustil.

Oslavovaným hrdinou se stal útočník Adauto, jeho vítězná střela z 61. minuty neměla chybu. "Ale já určitě nejsem hlavní hvězda večera, na trávníku je nás jedenáct," uvedl bývalý oblíbenec slávistických fanoušků. "A můj gól? Neřekl bych, že byl nejdůležitější, ale mám z něho radost. Už teď se těším, koho nám vylosují za soupeře."

AC Milán nabírá dech

Žilina se může utkat třeba se slavným AC Milán. Italský gigant se zřejmě definitivně probudil z letního spánku a po zpackaném startu do ligy začíná nabírat dech. Trenér Carlo Ancelotti může mít radost z obou největších posil; o víkendu rozhodl jediným gólem městské derby proti Interu Brazilec Ronaldinho, v odvetě Poháru UEFA v Curychu se zase jako jediný brankově prosadil navrátilec z Chelsea Andrej Ševčenko.

"Oba jsou zpátky ve své nejlepší formě," těšilo kouče AC. Radost měl i Ševčenko. "Jsem spokojený, že jsem konečně dokázal skórovat. Děkuji spoluhráčům a trenérovi za podporu, pro útočníka je vždycky strašně důležité, když dá gól. Ale stále mám před sebou plno práce," podotkl ukrajinský kanonýr po svém první gólu po návratu na San Siro.

Reklama

Související témata: