Hlavní obsah

Kouč Slavie Jarolím k losu Poháru UEFA: Osud chtěl, že máme staré známé

PRAHA

Osud si zalaškoval s fotbalisty Slavie Praha a do skupiny Poháru UEFA jim přiřadil staré známé. Sešívaní si zahrají proti celkům, které v loňské sezóně vyřadili v předkolech Ligy mistrů, tedy proti Ajaxu Amsterdam a slovenské Žilině. Trenéru Karlu Jarolímovi se také splnilo přání v podobě bundesligového Hamburku. "Je to neuvěřitelné, dopadlo to tak, jak to dopadlo, osud to asi chtěl," reagoval na los Jarolím.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

„Je to neuvěřitelné, tolik možností a dopadlo to tak, jak to dopadlo, asi to osud chtěl a my jim navíc máme co vracet,“ řekl lodivod pražské Slavie Karel Jarolím poté, co los určil, že se Slavia utká s bundesligovým Hamburkem SV, jehož dres obléká Jarolímův syn a reprezentační záložník David.

Trenér Slavie tak má další důvod k radosti po čtyřbrankovém přídělu do sítě Sparty ve 268. derby pražských „S“. „Vypadá to, že já se těším víc než David. Ten si nás moc nepřál, už jsem mu volal a moc nadšený z toho nebyl. Média to tam zase budou dost intenzivně probírat a asi mu nedají pokoj,“ řekl kouč.

V základní skupině čekají Slavii, jako posledního českého zástupce v pohárové Evropě, dva týmy, přes které sešívaní v loňské vydařené sezóně přešli do základní skupiny Ligy mistrů. Ve druhém předkole vyřadili červenobílí až na penalty slovenskou Žilinu, ve třetím pak nizozemský Ajax.

„Přes Ajax a Žilinu jsme postoupili loni do Ligy mistrů, takže pro nás to byli příjemní soupeři. Určitě je to dobré také v tom, že víme, co nás tam čeká, že to bude známé prostředí. S Hamburkem jsme také hráli ve skupině Poháru UEFA. S losem jsem spokojen, myslím si, že máme zajímavé soupeře a věřím, že to bude zajímavé i pro naše fanoušky,“ těší se Jarolím.

Trenér může mít také radost, že v dresu Žiliny již nenastupuje gólman Kuciak, proti kterému se pražskému celku moc nedařilo. „Kuciak už tam není, tak snad se nám podaří nějakou branku vstřelit,“ dodal s úsměvem.

Reklama

Související témata: