Hlavní obsah

Žilina litovala zahozených šancí, prý měla nejméně na bod

ŽILINA

Fotbalisté Žiliny při své premiéře v základní skupině Poháru UEFA statečně vzdorovali favorizovanému Hamburku. Vedoucí tým německé bundesligy většinu času výrazně přehrávali a jen vinou mnoha zahozených šancí nakonec prohráli 1:2. Domácí hráči litovali, že se jim nepodařilo získat aspoň bod.

Článek

Hostující Hamburk vedl v poločase úvodního utkání skupiny F, v níž figuruje i pražská Slavia, už o dvě branky, ale nakonec se musel se o výhru strachovat. "Celý zápas se hrálo na jednu bránu. V prvním poločase jsme měli tři šanci, mohli jsme vést, jenže oni se pak dostali za půlku a hned dali gól," posteskl si v rozhovoru s novináři český záložník Emil Rilke, který přišel na hřiště v 66. minutě a prakticky vzápětí snížil.

"Jsem samozřejmě rád, že jsem dal gól, ale škoda, že nestačil na bodový zisk, že jsme to nedotáhli aspoň k remíze. Hamburk je dobrý tým, který má na góly dvě, tři šance, my si na gól musíme vytvořit pět, šest šancí," podotkl Rilke.

Zahazování jasných gólových příležitostí se stalo Žilině osudným. "Když si proti takovému soupeři vypracujete čtyři vyložené šance, musíme aspoň dvě proměnit," mínil kouč Dušan Radolský. Podobně hovořil i český stoper Benjamin Vomáčka. "Druhý poločas jsme Hamburk výborně zatlačili, škoda, že jsme nevyrovnali. Možná se tam na konci mohla písknout penalta, ale asi jsme ještě malé mužstvo, aby nám ji za tohohle stavu pískli," uvedl.

Hamburk je vyspělé mužstvo

Domácí si podle něj dokázali, že se mohou měřit opravdu s každým. "Asi jsme je překvapili a překvapili jsme dá se říct celou Evropu. Dokázali jsme si, že můžeme hrát s evropskou extratřídou a to je pro nás potěšující. Byli jsme lepší než Hamburk, vypracovali si daleko víc a daleko jasnější šance. Jenže oni jsou tak vyspělé mužstvo, že když jim dáte trochu volného prostoru, dokážou toho využít. Vytěžili z minima maximum," řekl Vomáčka.

V týmu hostů panovala spokojenost jen se třemi body. "Kdyby byla Žilina v závěru úspěšnější, mohla remizovat. Hráli jsme velmi efektivně, dali dva góly, ale za stavu 2:0 jsme si byli až příliš jistí," zlobil se kouč HSV Martin Jol.

Také hamburský kapitán David Jarolím přiznal, že slovenský vicemistr s vedoucím týmem chvílemi pořádně cvičil. "Věděli jsme, že to nebude nic jednoduchého. Z čistého nebe jsme dvakrát udeřili a vedli 2:0. Žilina přitom měla předtím dobré šance, tam jsme trochu zaspali. Nechci říkat, že je to šťastné, ale ani zasloužené vítězství," řekl český reprezentant.

Výsledek z Žiliny hned v úvodu skupiny napověděl o šancích obou klubů na postup. "Pro nás je to ohromně důležité vítězství, protože v druhém kole máme pauzu a nebylo by nic jednoduchého být bez bodu," uvedl Jarolím. Zbraně však neskládali ani domácí. "Když to vezmu papírově, Hamburk byl nejsilnější soupeř ve skupině. Musíme teď ztracené body přivézt z Ajaxu, a když budeme hrát zodpovědně, máme na to," mínil Vomáčka.

Reklama