Hlavní obsah

Slávističtí trenéři se vrátili ze špionáže s varováním

Jan CíchaSport.cz

Zatímco fotbalisté Slavie měli v úvodní hrací den základních skupin Poháru UEFA volno, jejich trenéři nezaháleli a na vlastní oči sledovali příští soupeře v evropské soutěži. Karel Jarolím seděl ve Villa Parku, kde hrála Aston Villa proti nizozemskému Ajaxu Amsterodam, jeho asistent Petr Vrabec se vydal jako špión na duel mezi Žilinou a bundesligovým Hamburkem.

Článek

Oba největší favorité slávistické skupiny F nezaváhali a získali plný počet bodů. Anglická Aston Villa si v domácím prostředí poradila s nizozemským Ajaxem Amsterodam 2:1. „Sledoval jsem hlavně hru anglického celku, protože s Ajaxem se střetneme až v posledním zápase skupiny. Nic nového neřeknu - čeká nás těžký protivník,“ řekl pro Sport.cz slávistický kouč Karel Jarolím.

Na co si budou muset slávisté dát největší pozor? „V podstatě na všechno. Na jejich útočníky Younga s Agbonlahorem, ze zadní pozice se do zakončení také hodně dostává Barry. Nebezpeční jsou i při standardních situacích,“ naznačil Jarolím, že jeho svěřence nečeká lehký soupeř. Přesto už v Anglii hledal skulinky, jak by mohli jeho svěřenci na ostrovní celek vyzrát. „Mohli bychom uspět po standardní situaci,“ myslí si zkušený kouč.

V Žilině se byl podívat asistent Vrabec

Stejným výsledkem jako zápas v Birminghamu skončilo i druhé utkání skupiny F hrané na Slovensku. Žilina hostila Hamburk a přes nevydařený vstup do zápasu soupeře pěkně potrápila. V závěru dokonce sahala po bodu, ale lídr německé bundesligy dokázal střetnutí dovést do vítězného konce. Na stadiónu v Žilině byl přítomen i asistent trenéra Petr Vrabec, který se s poznatky svěřil redakci Sport.cz.

„Bylo to vyrovnané utkání. Hamburk držel častěji míč, ale na šance to bylo vyrovnané. Možná, že Žilina měla dokonce o jednu více než hosté,“ všiml si Vrabec a doplnil, že ho ani jeden z týmů ničím výrazně nepřekvapil. „Hamburk přijel s cílem dát brzký gól, což se mu podařilo. Do přestávky přidali hosté ještě jeden, ale pak se zatáhli a v závěru se museli strachovat o výsledek,“ doplnil.

Slavia má s Žilinou zkušenosti již z minulé sezóny, kdy na sebe obě mužstva narazila ve druhém předkole Ligy mistrů. Tehdy se po dvou bezbrankových remízách a následných pokutových kopech radovali Pražané. „Hrají podobným stylem jako loni, v týmu se obměnilo jen pár hráčů. Velký pozor si budeme muset dát na útočníka Vladaviče, který to s míčem umí a dokáže se dostat do zakončení,“ upozorňuje slávisty Vrabec. Cesta k úspěchu by podle asistenta sešívaných mohla vést přes rychle vstřelenou branku. „Rychlý gól by nám hodně pomohl,“ míní Vrabec.

Reklama

Související témata: