Hlavní obsah

Slavia vstoupí do Poháru UEFA duelem se silnou Aston Villou

PRAHA

Úvodní zápas v základní skupině Poháru UEFA čeká ve čtvrtek večer fotbalisty Slavie. Ve vyprodaném Edenu přivítají sešívaní aktuálně pátý celek anglické Premier League Aston Villu. "Čeká nás těžký soupeř, který svoji kvalitu výkonnostně i výsledkově dokazuje v Premier League," nechal se slyšet kouč Pražanů Karel Jarolím.

Článek

Sešívaní měli první hrací den volno a tak se jim naskytla příležitost k pozorování nadcházejících soupeřů. Duel mezi Aston Villou a Ajaxem Amsterodam viděl na vlastní oči v birminghamském Villa Parku trenér Slavie Karel Jarolím. „Čeká nás těžký protivník. Musíme si dát pozor v podstatě na všechno,“ řekl pro Sport.cz po návratu z Anglie, kde viděl vítězství domácího celku 2:1. O góly ostrovního týmu se postarali Laursen a Barry.

Jarolím měl možnost nastudovat hru soupeře a popřemýšlet nad možnými skulinami v obraně anglického celku. „Mohli bychom uspět po standardní situaci,“ myslí si zkušený kouč, který se ve středu stal vítězem ankety Klubu sportovních novinářů v kategorii trenér roku pro sezónu 2007/08.

Generálka Slavii vyšla

Generálky obou týmů na čtvrteční vzájemný duel měly odlišný průběh. Slávisté díky dvěma brankám devatenáctiletého kanonýra Tomáše Necida porazili Brno a udrželi si v Edenu neporazitelnost ve všech soutěžích. „Určitě se popereme o dobrý výsledek, i když víme, že nás nečeká lehký soupeř. Chceme uspět a předvést našim fanouškům dobrý fotbal. Svou roli určitě sehraje i štěstí, důležité však bude pracovat na sto procent,“ nechal se před konfrontací s Aston Villou slyšet Necid.

Svěřenci trenéra Martina O´Neilla naproti tomu v posledním kole Premier League zaváhali na půdě Newcastlu, kde prohráli 0:2 a spadli na pátou příčku. „Neměli jsme prohrát, o poločase jsme měli vést tři nula. V prvním poločase jsme hráli výborně, naší hře nechyběla plynulost, měli jsme dobré šance, trefili tyč, nedali jasnou šanci a brankář Newcastlu báječně vychytal Ashleyho Younga,“ hledal nedostatky na výkonu mužstva O´Neill.

Pražané se budou muset obejít bez zraněných Šikliče, Ivany, Litteriho a Dřížďala. Zdravotních patálií se naopak zbavil rychlý záložník Dušan Švento, který se již na několik minut objevil v posledním ligovém duelu proti Brnu.

Eden bude zaplněný do posledního místečka

Úvodní vystoupení fotbalistů Slavie Praha ve skupině Poháru UEFA proti Aston Ville bude v Edenu od 20:45 sledovat 21 000 diváků. "Očekávám fantastickou atmosféru s vydatnou podporou našich fanoušků," těší se na svátek fotbalu Jarolím.

Kdo nebude přímo na stadiónu, bude mít možnost utkání sledovat v podrobné on-line reportáži na stránkách Sport.cz či ho sledovat na stanici Nova Sport. „Jsme rádi, že jednání dopadla úspěšně a že mohou být spokojeny všechny strany: Slavia, její fanoušci a také televizní diváci, kteří uvidí zajímavý přenos,“ nechal se slyšet generální ředitel klubu Petr Doležal.

Zápas bude jako hlavní řídit kyperský sudí Costas Kapitanis, na stranách mu budou pomáhat krajané Frixos Petrou a Michelis Sotiriou.

Reklama

Související témata: