Hlavní obsah

Jarolím přesvědčuje slávisty, že mohou Aston Villu přehrát

Podzim rozjeli slávisté znovu náramně. Jen jedno zatím fotbalistům v sešívaných dresech chybí. Velké vítězství na pohárové scéně. Trenér Karel Jarolím přesvědčuje hráče, že triumf může přijít již ve čtvrtečním duelu skupiny Poháru UEFA s Aston Villou. Jen se nebát! "Nemáme důvod nebýt sebevědomí!" burcuje před důležitým duelem Jarolím.

Článek

Aston Villa patři ke špičce Premier League. Jak na ni?

Doufám, že budeme hrát bez respektu. Jde o to, abychom se prezentovali svojí vlastní hrou. Nemáme důvod nebýt sebevědomí!

Neříkáte si tedy, že bod za remízu by byl na úvod ve skupině dobrý? Troufáte si rovnou na výhru...

Je složité předem říci, jestli by byl bod dobrý. Jsme doma a v Edenu nás požene skvělé publikum. Jen chci diváky poprosit, aby nás nehnali jen dopředu, ale také dozadu. To bude po ztrátě míče klíčové. Musíme se snažit hrát to svoje, tedy na výhru. A uvidíme, co z toho vzejde.

Obě mužstva jsou ofenzivně naladěná. Lze však čekat útočné představení i v tak důležitém utkání?

Právě v přechodu do útoku je Aston Villa nesmírně silná. Uvidíme, jestli nastoupí se dvěma útočníky, nebo jen s jedním hrotem vydatně podporovaným hráči ze druhé vlny. Když vsadili na druhou variantu, všechny zápasy vyhráli... Ale jak říkám, doma jsme my. A já se snažím hráče přesvědčit, abychom i tak silnému protivníkovi byli dostatečně nebezpeční. Fotbalisty na to máme!

Aston Villa v pondělí večer prohrála v Newcastlu, pak měla hodně cestování a již za tři dny vyrukuje proti vám. Je to výhoda Slavie?

Na to nespoléhám. My jsme v minulosti také měli tak nabitý program. Ale hlavně - Angličané jsou na takový sled zápasů zvyklí. Vždyť kolem Vánoc a Silvestra hrají třeba obden.

A jak vám vyhovuje, že skupinovou fázi Poháru UEFA začínáte v pokročilém období podzimu a na závěrečný zápas budete čekat až do poloviny prosince?

To nezměníme, takže je zbytečné plýtvat energií přemítáním, co nám to přinese. Musíme se s tím vyrovnat. Nejlepší by samozřejmě bylo, kdybychom již v předstihu měli postup v kapse a do Amsterdamu jeli na Ajax už jen na předvánoční nákupy... Ale to říkám samozřejmě v nadsázce.

Reklama

Související témata: