Hlavní obsah

Kapitán Slavie Brabec: Prohra s Aston Villou nás nepoznamená

Dostal se do dvou příležitostí, ale skórovat se mu, stejně jako celé Slavii nepodařilo. Kapitán sešívaných Erich Brabec musel se svými spoluhráči skousnout první letošní prohru v Edenu, když slávisté podlehli Aston Ville 0:1. Po zápase litoval neproměněných příležitostí, protože věděl, že ostrovní celek byl k poražení. „Po přestávce jsme soupeře přimáčkli, chyběla tomu jen vstřelená branka,“ posteskl si obránce.

Článek

Jak byste zhodnotil vystoupení Slavie proti Aston Ville? 

V prvním poločase jsme byli zakřiknutí. Řekl bych to tak, že jsme byli všude a nikde. Byli jsme daleko od hráčů soupeře a ti měli čas na rozehrávku. Po přestávce jsme lépe doráželi a z toho pramenila naše převaha.

Ve druhém poločase jste si vytvořili několik šancí, bohužel jste je ale neproměnili...

Je to velká škoda. Soupeře jsme přimáčkli a pak už to bylo jen o vstřelení branky. Věřím, že kdyby se nám podařilo dát gól, že bychom vyhráli. Aston Villa by se asi na nic už nezmohla a nás by to nakoplo. Po přestávce jsme na ně jednoznačně měli.

I vy jste se dostal několikrát k ohrožení Guzanovy branky...

To ano, ale největší šance to nebyly. Třeba Tomáš Necid tam měl dvě nebezpečné hlavičky. Teď musíme dát hlavy nahoru, protože nás čeká důležitý zápas v Českých Budějovicích.

Zápas rozhodla jediná branka po teči Carewa, jak moc to mrzí?

Vystřelil Sidwell a po teči do protipohybu Vaniaka skončil míč v síti. Jednoznačně nešťastný gól...

Pro Slavii to byla první prohra v Edenu, může to mít na tým nějaký vliv?

Vůbec nic to neznamená. Zápasů je strašně moc a jdou v rychlém sledu. Jedna porážka se na nás nemůže podepsat. Emoce rychle vyprchají, nyní se musíme soustředit na České Budějovice. Rádi bychom zopakovali výkon ze druhého poločasu proti Aston Ville.

V evropských pohárech jste v domácím prostředí zatím vyšli střelecky naprázdno, je to jen náhoda?

Odehráli jsme v Edenu už třetí zápas a pokaždé jsme si vytvořili šance. Proti Fiorentině jich sice moc nebylo, ale s Vasluií a teď s Aston Villou jsme měli možností hodně. Asi se od nás odklonilo trochu štěstíčko. Ve čtvrtek jsme měli pět nebo šest brankových příležitostí, je to škoda. Když budeme pokračovat ve výkonech, jaký jsme předvedli ve druhém poločase tak nám tam zase ty góly začnou padat.

V Edenu se hrálo před fantastickou diváckou kulisou. Fanoušci vás podporovali devadesát minut v kuse, s tím musíte být maximálně spokojen, že?

I oni viděli, že chceme s výsledkem něco udělat a hnali nás dopředu. Je skvělé, že přišlo přes dvacet tisíc. Doufám, že nám diváci zachovají přízeň, a že budou chodit i na další zápasy.

Reklama

Související témata: