Hlavní obsah

Žilina neuspěla ani na Ajaxu, kouč Radolský přesto věří v postup

PRAHA

Stejně jako pražská Slavia mají na kontě v základní skupině Poháru UEFA nulu v kolonce získaných bodů fotbalisté slovenské Žiliny. Narozdíl od sešívaných ovšem čtvrteční prohra 0:1 na půdě Ajaxu Amsterodam byla pro Slováky již druhou v letošní soutěži. „Stále se hraje o šest bodů, šance na postup přetrvávají,“ myslí si kouč Žiliny Dušan Radolský, jehož svěřenci 27. listopadu přivítají hráče Slavie.

Článek

„Celý fotbal je o gólech. Dokázali jsme si vytvořit gólové příležitosti, dostat se za obranu soupeře. Gól jsme ale nevstřelili. Jsme v situaci, kdy sbíráme zkušenosti v takovéto soutěži. I když jsme se snažili, domácí ukázali obrovskou sílu,“ uvědomuje se kouč Žiliny Radolský. „Víme, že je Ajax momentálně ve formě, a proto jsme chtěli hrát zezadu a podnikat protiútoky,“ dodal. Žilině nevyšel ani první zápas ve skupině před dvěma týdny, když na domácí půdě nestačila na Hamburk a prohrála 1:2.

Radolský stále věří v postup

V Amsterodam Aréně byly k vidění gólové příležitosti na obou stranách. Domácí mimo situace z 41. minuty, kdy jedinou branku zápasu vstřelil Luis Suárez, zazvonili v závěru ještě na levou tyč a břevno Pernišovy branky. Za hosty naopak mohl vyrovnat Vladavič a také střídající Ďurica, jenž se v 75. minutě ocitl před brankou Ajaxu zcela osamocen. Jeho zakončení bylo ovšem katastrofální.

„Takové příležitosti jako měl Vladavič se musí proměňovat. Škoda, že jsme při některých akcích nebyli agresivnější. Při troše štěstí jsme mohli remizovat, samozřejmě uznávám, že i Ajax měl další šance, při kterých si mohl pojistit vedení. Musíme uznat kvalitu soupeře, i když je škoda inkasované branky po standardní situaci. Stále se hraje o šest bodů, šance na postup přetrvávají,“ věří Radolský, jenž před prvním kolem Poháru UEFA vystřídal na lavičce žilinského mužstva českého trenéra Pavla Vrbu.

Vomáčka si sypal popel na hlavu

O tom, že výsledek nemusel být po devadesáti minutách příznivý pro domácí Ajax, mluvil i samotný kouč nizozemského celku Marco Van Basten. „Žilina hrála velmi dobře, v každém případě kvalitně fungovala její defenzíva. Hosté nám zápas významně ztížili. Měli jsme i štěstí, neboť se z tohoto duelu mohla zrodit i remíza,“ tušil po vítězném utkání Van Basten.

Své měl ke druhému utkání Žiliny v základní skupině Poháru UEFA říct i český fotbalista v barvách slovenského klubu Benjamin Vomáčka. Ten si po prohraném zápase musel sypat popel na hlavu. „Byl to velmi náročný zápas, ke konci nám už docházely síly. O to víc mě mrzí ona osudná standardka, po které se k Suárezovi odrazil míč právě ode mě. Při troše štěstí jsme tu na bod měli,“ myslel si Vomáčka.

Reklama

Související témata: