Hlavní obsah

Brabec: Do Žiliny jedeme v roli menšího favorita

Získat tři body a přiblížit se postupu ze základní skupiny Poháru UEFA. Takový je cíl fotbalové Slavie před cestou do Žiliny. Sešívaní i slovenský vicemistr jsou v základní skupině zatím bez bodu, přičemž domácí odehráli o jeden zápas víc. "Bude důležité, ke komu se přikloní potřebné fotbalové štěstí,“ řekl pro Sport.cz kapitán českých šampiónů Erich Brabec.

Článek

Co očekáváte od zápasu Poháru UEFA na půdě slovenského vicemistra?

Rozhodně nás nečeká nic lehkého. Terén bude hodně těžký. Víme, co od soupeře můžeme očekávat, protože jsme s ním hráli dva zápasy loni. Jsme si vědomi, že v předkole přešli přes Liberec. Určitě budeme čerpat z poznatků z tohoto utkání.

Ani jeden z týmů zatím v základní skupině nebodoval. Zatímco vy jste prohráli s Aston Villou, Žilina má na svém kontě už dvě porážky. Jak se to promítne do vzájemného klání?

Nemyslím si, že by to hrálo velkou roli. Bude důležité, kdo bude mít jakou momentální formu a ke komu se přikloní potřebné fotbalové štěstí.

Na co si vzpomínáte z loňského vystoupení na půdě Žiliny?

Bylo tam hodně bouřlivé prostředí. Nepříjemné to pro nás i z toho pohledu, že se jednalo o náš první soutěžní zápas. V prvním utkání ze vzájemného dvojzápasu jsme nakonec uhráli bezbrankovou remízu. Myslím si, že nyní jedeme do Žiliny v roli menšího favorita.

Nakonec jste ale slavili postup až po penaltovém rozstřelu, očekáváte vyrovnaný souboj i tentokrát?

Máme natolik silný tým, že můžeme na slovenské půdě slavit zisk tří bodů.

Může se loňské vyřazení Žiliny nějak projevit i v tomto zápase?

Menší psychická výhoda to v náš prospěch být může, ale i hráči soupeře jsou zkušení a nenechají se tím nejspíš rozhodit.

V domácí lize máte nejlepší obranu, když jste v patnácti utkáních inkasovali jen jedenáctkrát. I to vám musí dodávat sebevědomí...

Je to vizitka celého týmu. Bez tvrdé práce bychom samozřejmě pouhých jedenáct branek neinkasovali. I tyto obdržené góly mě ovšem mrzí. K fotbalu ale patří.

Ve váš prospěch navíc mluví i úctyhodná série čtrnácti ligových zápasů bez porážky...

Samozřejmě to je příjemná bilance. Doufám, že na ní dokážeme navázat i v Žilině.

Reklama

Související témata: